• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Abdullah Gül, New York'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına iştirak etmek üzere yarın New York'a hareket edecek.

ABD'de bir hafta kalacak olan Cumhurbaşkanı Gül'ü BM görüşmeleri yanı sıra farklı temaslardan oluşan yoğun bir program bekliyor.

24 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında New York'ta gerçekleştirilecek 68. BM Genel Kurulu genel görüşmelerinde Türkiye, Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da yer aldığı bir heyetle temsil edilecek.

Salı günü başlayacak olan BM Genel Kurulu'na, geleneksel olarak ilk iki sırada konuşan Brezilya ve ABD Devlet Başkanları'nın ardından üçüncü sırada hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sonrasında düzenlenecek "Sürdürülebilir Kalkınma Konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forum" kapsamında "Liderler Diyaloğu: Yüksek Düzeyli Siyasi Forum-Vizyondan Eyleme" konulu oturuma da ana konuşmacı olarak hitap edecek. Aynı günün akşamında ise, Genel Kurul'a iştirak eden devlet ve hükümet başkanlarına yönelik olarak BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığımızla ilgili bir resepsiyon verilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Merrill Lynch tarafından düzenlenecek çalışma kahvaltısı ile Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından tertiplenecek çalışma yemeğinde Türkiye'nin iş, yatırım, finans ve ticaret potansiyeli hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini Amerikalı iş ve finans çevrelerinin seçkin temsilcileriyle paylaşacağı bildirildi.

ABD ziyareti vesilesiyle "Council on Foreign Relations" isimli düşünce kuruluşu ve Princeton Üniversitesi'nde konferanslar verecek olan Gül, New York Times gazetesinin yazı işleri kurulu, Foreign Affairs ve CNN'nin de aralarında bulunduğu önde gelen medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek ve çeşitli mülakatlar verecek. Gül'ün Amerika'da yaşayan Türk vatandaşlarla New York'ta bir araya geleceği ve bu ülkede bulunan Ahıska Türklerinin temsilcilerini kabul edeceği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Eylül 2013 Cumartesi günü Türkiye'ye dönecek.

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim