• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Abdullah Gül: Herkes gereken hassasiyeti göstermeli

Abdullah Gül: Herkes gereken hassasiyeti göstermeli
Cumhurbaşkanı Gül, 1 Mayıs konusunda herkesin sağduyulu ve sorumlu davranmasının, gereken hassasiyeti göstermesinin önemli olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçmişte acı ve üzücü hatıralarla, arzu edilmeyen görüntülerle gündeme gelen 1 Mayısların, gerekli dersler de çıkarılarak, çalışma barışını ve toplumsal barışı güçlendiren bir bayram olarak hafızalardaki yerini almasının içten temennisi olduğunu belirterek, bu konuda herkesin sağduyulu ve sorumlu davranmasının, gereken hassasiyeti göstermesinin önemine dikkati çekti. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama göre, Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle Türkiye'ye değer katan çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik etti.

Çalışan kesimlerin hak ve taleplerinin dile getirilmesine vesile olan Emek ve Dayanışma Günü'nün, huzur ve güven içinde kutlanmasını dileyen Gül, şunları kaydetti:

"Geçmişte acı ve üzücü hatıralarla, arzu edilmeyen görüntülerle gündeme gelen 1 Mayısların, gerekli dersler de çıkarılarak, çalışma barışını ve toplumsal barışı güçlendiren bir bayram olarak hafızalardaki yerini alması içten temennimizdir. Bu konuda, herkesin sağduyulu ve sorumlu davranmasının, gereken hassasiyeti göstermesinin önemine dikkat çekmek istiyorum.

Üretimin ana aktörü olan çalışanların haklarının geliştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi devletin öncelikleri arasındadır. Çalışma hayatına ilişkin önemli düzenlemeleri hayata geçiren Türkiye, sorunların asgariye indirilmesi için ihtiyaç duyulan adımları atmaya devam etmektedir.

Ülkemizin ekonomik gelişmesi ve yükselen standartları doğrultusunda, çalışma hayatına ilişkin tartışılan ve çalışma barışı açısından önem taşıyan sorunların da karşılıklı anlayış, diyalog ve uzlaşma çerçevesinde, tüm tarafların katkısı ve desteğiyle çözüme kavuşturulacağı kanaatindeyim. Çalışma hayatındaki sorunların çözülmesi, şüphesiz demokrasimizi güçlendirecek, güven ve istikrar ortamına katkı sağlayacaktır. 

Emek ve Dayanışma Günü’nde bütün çalışanlarımıza bir kez daha tebriklerimi iletiyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Her kesimin görüşlerine önem atfediyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da işçi, memur ve emekçilerin sorunlarına çözüm üretmek, çalışma hayatının daha demokratik, daha insani, daha ileri standartlara kavuşturulabilmesi için ilgili her kesimin görüşlerine önem atfettiklerini, mevcut sorunların ancak karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşacağına inandıklarını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, emekleri ve alın terleriyle Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan çalışanların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Hükümet olarak iktidara geldikleri günden bu yana, çalışan kesimin sorunlarına samimiyetle çözüm üretmeye büyük özen gösterdiklerini belirten Erdoğan, bunun en önemli göstergelerinden birinin de 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi olduğunu ifade etti. 

Bu alanda gereken her türlü adımı atma konusunda da kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler, işçi, memur ve emekçi vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, çalışma hayatının daha demokratik, daha insani, daha ileri standartlara kavuşturulabilmesi için ilgili her kesimin görüşlerine önem atfediyor, mevcut sorunların ancak karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz.

Bu düşüncelerle, Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, 1 Mayıs'ın birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, anlamına yakışır bir şekilde kardeşlik ve barış içinde geçmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim