• BIST 9551.14
  • Altın 2476.543
  • Dolar 32.4947
  • Euro 34.5738
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Abdullah Gül: Acımız çok büyük

Abdullah Gül: Acımız çok büyük
Türkiye kaybettiği yüzlerce işçisine ağlıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, maden faciasında 282 kişinin hayatını kaybettiği Soma'da incelemelerde bulundu ve yaptığı açıklamada "Maalesef acımız çok büyük. Bütün ailelerin acısı bizim acımızdır. Buralardan alacağımız derslerle bu acının bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması şarttır." dedi. 

Gül'ün açıklamalarından satır başları:

"ÇOK BÜYÜK BİR FACİA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bu acı sadece buradakilerin değil bütün Türk milletinin acısı haline dönmüştür. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Her şeyden önce burada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımın, kardeşlerimin hepsinin mekanı cennet olsun. Ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, çocuklarına hepsine başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun.

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

Şüphesiz ki maden ve yer altında çalışmak, yer altından alın teri ile ekmek çıkarmak kazançların belki de en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor şu anda. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Bizlerin ziyareti veya başka incelemeler, bu çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlk haberalındığından itibaren işin vehameti anlaşıldığı için bütün devlet seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Her ailenin her canın acısı hepimizin acısıdır. Bir kişi bir kişidir, bir can bir kişidir. Bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Acı büyüktür ve acı hepimizin acısıdır. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor. Milletimiz bu dayanışmayı muhakkak ki gösterecektir. Dünyanın birçok yerinden de hep başsağlığı acılarımızı paylaşan dostlarımız var, hatta yas ilan edenler var. Onlara da teşekkür ediyorum.

"BU ACILARI GELİŞMİŞ ÜLKELER ARTIK YAŞAMIYORSA BİZ DE YAŞAMAMALIYIZ"

Şüphesiz ki bu acılar yaşanmaması gerekir. Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa artık, biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız. Bu doğrultuda Devlet Denetleme Kurulu olarak tavsiyelerimiz var. Bu düzenlemelere ışık tutacaktır. Şüphesiz ki bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsi yapılacaktır.

"İDARİ VE DİĞER SORUŞTURMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDECEK"

Biraz önce verilen bilgilerde gördüm ki, hem idari hem diğer soruşturmalar başlamış, titizlikle devam edecektir. Buralardan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamamak için de ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz, hükümetimiz bu acıları bir nebze de olsa buna merhem olmak için, ailelere yardım için ne gerekiyorsa bunu yapacaktır. Milletimizin başı sağolsun."

Bu arada Gül konuşurken, bir madenci yakınının sürekli "Cumhurbaşkanım" diye seslendiği duyuldu. Gül, konuşmasının bitiminde madenci yakınını yanına çağırıp derdini dinledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim