• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Abdullah Cömert Davasında Gerginlik

Abdullah Cömert Davasında Gerginlik
Hatay'da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in davasında tutuksuz sanık polis memuru Ahmet K.'nın yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi.

Hatay'da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in davasında tutuksuz sanık polis memuru Ahmet K.'nın yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi. Duruşma öncesi adliye önünde bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in davasının 8. duruşması Balıkesir'de yapıldı. Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Abdullah Cömert'in ailesi ve avukatları katıldı. Sanık Ahmet K.'nın geçici görevle Diyarbakır'a gittiği için duruşmaya sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SESBİS) ile katılacadığı öğrenildi. Dava 14 Mart tarihine ertelendi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz'ın da katıldığı duruşma yaklaşık 3 saat sürdü. Adliye önünde toplanan 50 kişilik grup, "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek" şeklinde slogan attı. Mahkemeye girmek isteyen grup ile polis bir süre tartıştı. Adliye bahçesine girmek isteyen gruba polis izin vermezken, duruşmaya gruptan 3 kişinin katılmasına izin verildi.

Mahkeme sonrası açıklamada bulunan Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, "Abdocan'ın ruhu aramızda. O ölmedi. Onu unutmamak için buradayız. Ayağınıza sağlık" dedi.

Ailenin avukatı Hatice Can ise davada sona yaklaşıldığını ifade ederek, "Bin 300 kilometre mesafeden gelerek hak aramayı sürdürüyoruz. Bu mücadeleden hiç bir zaman vazgeçemeyeceğiz. Bugün bu celse, bu oturumda tüm dosyayı değerlendiren sanığın suçunun niteliği ile ilgili belirlemeler yapan esasa ilişkin görüşmelerimizi çok ayrıntılı bir şekilde anlattık. Bizler olayın başından beri sanığın bilerek ve isteyerek gaz kapsülünü kendisinin uymak zorunda olduğu kurallara aykırı bir şekilde kullandığını söyledik. Kamera görüntüleri vardı, kamera görüntülerinin çözümlerinde ise küfürler vardı. Biber kapsülünü atarken aynı zamanda kötü küfürler eşliğinde bunu yapıyordu. Tüm bunlar bir araya geldiğinde zaten kasten öldürmeden ceza alması gerekiyor. Bugün bu konudaki görüşlerimizi sunduk. Görüşlerimizi sunarken ayrıca bilir kişi raporları aldık. Savcılık da esasa ilişkin son görüşlerini sundu. Savcının da bugün dosyaya giren görüşüne göre dava iddianamesinde olası kastla öldürmekten dava açılmıştı. Olası kastın ceza yasasındaki karşılığı 20 ile 25 yıl hapistir. Biz kasten diyoruz, savcı olası kasttan diyor" şeklinde konuştu.

Avukat Erhan Can ise "Davanın geldiği aşama itibari ile biz en başından beri 36 metreden biber gazı fişeğinin Abdullah Cömert'i ensesinden vuran gaz kapsülünün kasten ateş edildiğini düşünüyorduk. Ancak mahkemeyi buna ikna etmek için hem İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bir profesör, hem de Yeditepe Üniversitesi ceza hukuku kürsüsünden iki değerli akademisyenden bugün bir rapor aldık. Ve bunu mahkemeye ibraz ettik. Bu raporlar açık ve net bir şekilde menzilinin 150 metre olan bir gaz kapsülünün 45 derecelik açıyla gittiğinde Abdullah Cömert'in 30-40 metre üzerinden geçmesi gerektiğini beyan ettik. Bu belki teknik bir şey ama burada bu gaz kapsülü doğrudan hedef göstererek yere paralel şekilde doğrudan Abdullah Cömert'i hedef alacak şekilde ateşlenmiştir. Bu da öldürücü bir sonuç doğuruyor. Biz bunu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Profesör Prof. Dr. Ayşe Erzan'ın, Yeditepe Üniversitesi'den Yrd. Doç. Barış Erman'ın raporlarıyla, görmeyen gözler görsün duymayan kulaklar duysun diye bu raporları sunduk. Artık mahkemenin bu cezayı vermekten başka şansı yok. 14 Mart Pazartesi günü yine burada olacağız. 14 Mart'ta karar duruşması olma ihtimali var" şeklinde konuştu.

Abdullah Cömert Davasında Gerginlik

Abdullah Cömert Davasında Gerginlik

Abdullah Cömert Davasında Gerginlik

Abdullah Cömert Davasında Gerginlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim