• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Abdullah Cömert Davası 19 Şubat Tarihine Ertelendi

Abdullah Cömert Davası 19 Şubat Tarihine Ertelendi
Hatay'da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında tutuksuz sanık polis memuru Ahmet K.'nın yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi.

Hatay'da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında tutuksuz sanık polis memuru Ahmet K.'nın yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi. Dava 19 Şubat tarihine ertelendi.

Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Abdullah Cömert'in ailesi ve avukatları katıldı. Sanık Ahmet K. ise duruşmaya Mersin'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması talebini reddederek, duruşmayı 19 Şubat 2016'ya erteledi.

Mahkeme sonrası açıklamada bulunan Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, "Biz adalet istiyoruz ama adalet yok. Ne adalet var, ne vicdan var. Biz Antakya'dan Hatay'dan buraya geldik. 18 saat sürdü yol. Mahkeme 1 saat sürdü. Yine katil dışarıda. Ahmet K. seni Allah kahretsin. Benim oğlum sana ne yaptı. Sana sesleniyorum. Allah belanızı versin" şeklinde sitemde bulundu.

Ailenin Avukatı Hatice Can ise davada sona yaklaşıldığını ifade ederek, "Türkiye son derece karanlık bir dönemeçte ilerlerken biz gezi döneminde katledilenlerin cezasızlığına karşı mücadele ediyor ve adalet arıyoruz. Adalet ararken de gerçekten anne ve babanın da dediği gibi çok uzun yoldan geliyoruz. Başından beri diyoruz ki adil yargılamaları ilkeleri gereğince bu yargılanmanın Antakya'da yapılması gerekiyordu. Ama bu davada da sona yaklaştık" dedi.

Emniyet görevlilerinin kendi meslektaşlarını koruduğunu ve savcıların ise soruşturma aşamasındaki delilleri toplamadığını iddia eden Avukat Hatice Can, "Bulunan bütün Mobese görüntüleriyle suçlama netleşmiş durumda. En son mahkeme Adli Tıptan suçun niteliği anlamında sorular sormuştu. Adli Tıp da "bu sizin alanınıza girer. Yargılama yapmak sizin göreviniz" diye yanıt vermişti. Bugün bizim alanın yani katılanların esasa ilişkin görüşü için dava 19 Şubat'a ertelendi. 19 Şubat'ta yine burada olacağız. Biz esasa ilişkin görüşlerimizi, beyanlarımızı dosyaların tüm delillerini değerlendirerek Ahmet K'nin olası kastla değil, ön görerek, hedef gözeterek ve yine geçen oturumda dosyaya gelen evraklara göre akrep aracının içindeki konuşmalar da basına yansımıştı. Küfürlerle atışlar yapılıyor. Yani güvenlik gücü değil. Ne yazık ki hedef göstererek ve kasten öldürülmüştür. Delil üretmiyoruz. Biz dosyada mevcut olay yeri, atış mesafesi gibi hiç bir kurala uymadıklarını her celsede yeniden görmekteyiz. Ama biz inanıyoruz ki cezasızlığa karşı mücadelemizde başarıya ulaşacağız. Sanık Ahmet K'nin hükmen tutuklanmasını da göreceğimizi umuyoruz. Bu celsede tutuklama talebimiz rededildi ama sona yaklaştık" şeklinde konuştu.

Abdullah Cömert Davası 19 Şubat Tarihine Ertelendi

Abdullah Cömert Davası 19 Şubat Tarihine Ertelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim