• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Abdülkadir Selvi'nin ablası: Kardeşimi gördüğümde televizyonu kapatıyorum

Abdülkadir Selvi'nin ablası: Kardeşimi gördüğümde televizyonu kapatıyorum
Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin 66 yaşındaki ablası Fatma Kaya, Selvi ile yıllar önce sağcılarla hareket etmeye başlayınca ilişkilerinin koptuğunu belirterek, "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" dedi.

İstanbul'a taşınmadan önce Sivas Yıldızeli ilçesinde yaşadıklarını, Alevi oldukları için büyük baskı gördüklerini belirten Kaya, Selvi'nin o yıllarda üniversiteye gittiğini ve değişimin bu süreçte başladığını kaydetti.  İstanbul 1 Mayıs Mahallesi'nde oturan abla Kaya, Selvi'nin o yıllarda cemaatçilerle ilişki kurmaya başladığını dile getirerek, sonraki dönemlerde Selvi'nin aileyle bağını tamamen kopardığını söyledi.

İleri Haber'den Rıfat Doğan'a konuşan Fatma Kaya, “Abdülkadir'e sevgimiz saygımız kalmadı. Dedem devrimci bir adamdı. Deniz Gezmiş, Sivas'ta babamın evinde kaldı. Bizim soyumuz bellidir. Böyle bir evde yetişip böyle olunur mu?" sözleriyle Abdülkadir Selvi'ye tepki gösterdi.

Rıfat Doğan'ın İleri Haber'de 'Kardeşimi gördüğümde televizyonu kapatıyorum' başlığıyla yayımlanan (17 Mart 2015) haberi şöyle:

'Değişim üniversite yıllarında başladı'

Kaya, Selvi'nin değişim yıllarını ve bugün onun hakkında neler düşündüğünü anlattı. İstanbul'a taşınmadan önce Sivas Yıldızeli ilçesinde yaşadıklarını, Alevi oldukları için büyük baskı gördüklerini belirten Kaya, Selvi'nin o yıllarda üniversiteye gittiğini ve değişimin bu süreçte başladığını kaydetti. Abla Kaya, Selvi'nin o yıllarda cemaatçilerle ilişki kurmaya başladığını dile getirerek, sonraki dönemlerde Selvi'nin aileyle bağını tamamen kopardığını söyledi.

'Bu saatten sonra konuşmak istemiyorum'

Kardeşinin sağcı olmasının ardından bir daha yıllarca görüşmediklerini ve konuşmadıklarını belirten abla Kaya, “Bu saatten sonra da konuşmak ve yüzüne bakmak istemiyorum. Biz Aleviyiz. Değerlerimize bağlıyız” dedi. Selvi'ye sert sözlerle yüklenen Kaya, kardeşindeki bu değişime inanamadıklarını belirterek, bugün bu kadar iktidarı savunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

'Deniz Gezmiş babamın evinde kaldı'

Kaya, kardeşi Selvi'yi televizyonda gördüğünde televizyonu kapattığını belirterek “Abdülkadir'e sevgimiz saygımız kalmadı. Dedem devrimci bir adamdı. Deniz Gezmiş, Sivas'ta babamın evinde kaldı. Bizim soyumuz bellidir. Böyle bir evde yetişip böyle olunur mu?” dedi. 

'Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı'

Gezi eylemleri sırasında halkın polislere söylediği "polis simit sat onurlu yaşa" sözünü kardeşi Selvi için kullanan Kaya, "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim