• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Abdülhamit Bilici: Grupları ortadan kaldıranlar lanetle anılmıştır

Abdülhamit Bilici: Grupları ortadan kaldıranlar lanetle anılmıştır
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, medya grubuna kayyım atanması ile ilgili yaptığı açıklamada, kararın demokrasiye kara bir leke...

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, medya grubuna kayyım atanması ile ilgili yaptığı açıklamada, kararın demokrasiye kara bir leke olarak düşeceğini söyledi. Bilici, baskıyla toplumsal grup ve fikirlerin ortadan kaldırılamayacağını söyleyerek, "Toplumsal grupları baskıyla ortadan kaldırmaya çalışanlar tarih boyunca lanetle anılmıştır" dedi.

Bilici, Zaman Gazetesi binası önünde toplanan grup çalışanları ve destek için gelen vatandaşlara hitap etti. Sözlerine "Değerli Zaman okurları, kıymetli arkadaşlarım. Sizleri çok daha güzel günlerde ağırlamak isterdik. Fakat ülkemiz maalesef her gün acı haberler alan bir konuma sürüklendi." diyerek başlayan Bilici şöyle konuştu:

"Bir tarafta şehit haberleri, bir tarafta evlerinden, şehirlerinden uzaklaştırılan insanlar. Bir tarafta hapsa atılan gazeteciler. Üniversitelerden uzaklaştırılan aydınlar, kapatılan karartılan ekranlar. Sizlere her gün güzel haber verebilmek için ne kadar çırpındıksa ne kadar uğraştıksa Türkiye son dönemde maalesef hep aşağı doğru gitti. Biz de maalesef bu sürecin şu anda acı karelerinden birindeyiz. Bu, demokrasimiz için kara bir leke olarak düşecek. Fakat şunun altını özellikle çizmek, sizlerin de buna gönülden inanmanızı istiyorum. Türkiye demokrasiden asla dönmeyecek, özgür medya asla susmayacak. İnsanlık tarihinde baskıyla hiçbir fikrin susturulduğu, hiçbir grubun ortadan kaldırıldığı görülmemiştir. Fakat insanları, toplumsal grupları baskıyla ortadan kaldırmaya çalışanlar tarih boyunca lanetle anılmıştır. Bu tarihin değişmez kurallarından biridir."

'ARAMIZDAKİ AŞKI HİÇ BİR BASKI BİTİREMEYECEK'

Baskı kuranların, suçsuz insanlara terörist yaftası vurarak hapse atanların alınlarında utanç lekesiyle yaşamak zorunda olacaklarının altını çizen Bilici, şöyle devam etti: "Ben, 30 yıllık bu gazetenin hep demokrasinin, hep hakkın, hep hukukun yanında olan zaman ailesinin yanında yer alan değerli vefakar okuyucularımızı yürekten alkışlıyorum. Yürekten kutluyorum. Sizlerle aramızdaki aşkı hiçbir baskı bitiremeyecek. Özgür medya susmayacak, Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Yeter ki sizler ve bizler ümidimizi, umudumuzu demokrasiye, hakka, medya özgürlüğüne, evrensel değerlere olan inancımızı koruyalım. Bu kara leke çok yakın zamanda inşallah ortadan kalkacak ve hepimiz normal bir ülkede normal bir demokraside yapmamız gereken işleri yapacağız. Gazeteciler hapishanelerde, mahkeme koridorlarında değil haber peşinde olacaklar ve sizler de gazetemize el konulma gibi iğrenç bir tehdidi ortadan kaldırmak için ya da bunu protesto etmek için buraya kadar gelmek zorunda kalmayacaksınız. Demokratik Türkiye günleri çok yakındır. Bundan zerre kadar şüphem yok, sizlerin de şüphesi olmasın.

Cihan

Abdülhamit Bilici: Grupları ortadan kaldıranlar lanetle anılmıştır

Abdülhamit Bilici: Grupları ortadan kaldıranlar lanetle anılmıştır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim