• BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Abdülhamit Bilici, Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Abdülhamit Bilici, Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti
Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdulhamit Bilici, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

lk defa bu baskılar sayesinde Türkiye’de sağ, sol ayrımlarının kalktığın söyleyen Bilici, "Meslektaşlarıma destek için buradayım. Bununla da iftihar ediyorum. Cumhuriyet gazetesiyle bizim görüşlerimiz arasında fark olabilir zaten var. Bu görüş ayrılıklarımız demokrasiyi, medya özgürlüğünü, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü savunmama asla engel değil. Hiç kimse demokrasiyi, medya özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü savunmaktan korkmasın.” dedi.

MİT TIR’ları haberinden dolayı tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepkiler devam ediyor. Abdulhamit Bilici'de Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binasına gerek ziyarette bulundu. Tutuklamalara tepki gösteren Bilici, “Gazeteciler olarak üzgün olduğumuz günlerden biri. Türkiye maalesef birkaç yıldır demokrasiden ve hukuktan hızla uzaklaşıyor. Can Dündar ve Erdem Gül, tutuklandı. Bence bu bunlarla ilgili olumsuz bir durum değil Türkiye’deki demokrasiyle ilgili olumsuz bir durum. Gazetecilik aslında tutuklandı ve bu yeni olmuyor. Hapishanede 33 gazeteci arkadaşımız tutuklu. Demokrasi geri gidiyor.” diye konuştu.

BUNLARI GÜLEREK KARŞILAMAYI TEKLİF EDİYORUM

Türkiye’nin hiç hak etmediği bir konumda olduğuna dikkat çeken Bilici, “‘Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir’, ‘Türkiye, dünyada medyası en özgür ülkedir’ sözlerinden sonra bu yaşananları bir trajikomik gelişme olarak görüyorum. Meslektaşım Can Dündar’ın söylediği gibi bunları gülerek karşılamayı teklif ediyorum. Bunların hakikaten yenir yutulur, ciddiye alınır bir tarafı yok. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye’nin demokrasiden dönmeyeceğine inanıyorum. Türk halkı, Türkiye’de Kürdüyle, Alevisiyle, sağcısıyla, solcusuyla halkımız demokrasiyi istediği için geri dönülmeyecek. Özgür medya yoluna devam edecek. Bugün özgür medyaya pranga vuruluyor. Bunların kalıcı olacağına asla inanmıyorum. Bugün hapiste olan gazeteciler yarın bunun şerefiyle çıkacaklar. Fakat bugün bunları yapanlar, hele dün bir şiir okuduğu için hapse giren yöneticiler tarafından bunların yapılıyor olması herkesin ibretle düşünmesi gereken bir sahnedir.” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ’YE DESTEK VERENLER BU YAŞANANLARI BİR SANİYE DÜŞÜNMELİ

AK Parti’ye destek verenlere seslenen Bilici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti’ye destek veren insanların da aydınların da bu konu üzerine en azından bir saniye düşünmelerini istirham ediyorum. Şiir okuduğu için, görüşlerini yazdığı için eline kalem aldığı için insanların hapsedildiği gazetecilerin dövüldüğü, gazete binalarının basıldığı, gazetecilerin hapsedildiği bir ülke mi olsun? Böyle bir ülke olmasını mı istiyorlar Türkiye’nin. Yoksa demokratik standartlarda bir ülke olmasını mı istiyorlar. Bu, Türkiye’nin önünde önemli bir sorudur.” 

BASKILAR SAYESİNDE SAĞ, SOL AYRIMLARI KALKIYOR

Yaşananlardan ders çıkardığını belirten Bilici, “İlk defa bu baskılar sayesinde Türkiye’de sağ, sol ayrımları kalkıyor. Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak Cumhuriyet gazetesine yapılan bu haksızlığı kınamak için, meslektaşlarıma destek için buradayım. Bununla da iftihar ediyorum. Cumhuriyet gazetesiyle bizim görüşlerimiz arasında fark olabilir zaten var. Bunu tüm kamuoyu biliyor. Bu görüş ayrılıklarımız demokrasiyi, medya özgürlüğünü, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü savunmama asla engel değil. Hiç kimse demokrasiyi, medya özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü savunmaktan korkmasın.” şeklinde konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim