• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Abdulhamit Avşar, genç iletişimcilerle buluştu

Abdulhamit Avşar, genç iletişimcilerle buluştu
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde TRT'nin medyadaki önemi başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde TRT'nin medyadaki önemi başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. İletişim alanında bir çok konferans düzenleyen üniversite, TRT Bölge Müdürü Abdulhamit Avşar'ı konuk etti. Genç iletişimlere medya hakkında oldukça değerli bilgilerin aktarıldığı konferansa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz ve birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferans sonunda Abdulhamit Avşar, gençlerin sorularını cevapladı.

"TRT Kamu Hizmeti sunan önemli bir değerdir"

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz TRT'nin Türkiye'de kamu hizmeti alanınca çok ciddi bir değer olduğunu ve sunduğu kamu hizmetinin çok önemli olduğunu belirterek; "TRT özel kanalların başlamasıyla, 93, 94 yıllarından bu yana gelişen yayıncılık anlayışına paralel bir gelişim gösterdi. Eskiden tek düze programlar yapılırken olan pek çok gelişen rekabet ortamıyla birlikte yenilenen klasik medya dediğimiz gazete, televizyon ve radyo yayınları karşısında TRT kendini yeniledi. Bu özel kanallar ile rekabetin ötesinde TRT kamu yayıncılığı görevini üstlenmiştir. Bu çok önemlidir. Kamu yayıncılığı diğer özel yayıncılıktan çok daha fazla sorumluluk isteyen bir yayıncılık anlayışıdır. Bu nedenle TRT'nin ne görevi, sorumlulukları biter ne de işlevi biter. TRT Türkiye'nin en önemli yayın kuruluşların biridir" ifadelerini kullandı.

TRT Türkiye'de Yeni başarılara imza atıyor

TRT "nin son yıllardaki başarılarına ve yükselen çizgisine vurgu yapan TRT Bölge Müdürü Abdulhamit Avşar, "TRT 14 televizyon kanalı, 16 radyo kanalıyla Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri. Özellikle son yıllarda yaptığı atılımlarla ile de en çok izlenen kanallara sahip yayın kuruluşlarından biri haline geldi. TRT'nin en büyük özelliği bütün bu hizmetlerinin kamu adına, kamuya hizmet adına gerçekleştiriliyor olması dolayısıyla toplumun temel değerlerine toplumun genel-sosyal yapısına göre bir yayın politikası var. Aynı zamanda TRT ana kanat TRT1 gibi, birçok yan kanata da sahip. İzleyici yelpazesinde mümkün olduğu kadar en geniş alanı kapsamak üzere bir hizmet yapıyor. Bunların önemli bir kısmı da kamusal bir amaçla yapılıyor. TRT'nin temel amacı kar olmadığı için, daha sosyal, ticarete dönüşmeyen faaliyetlere ekranlarını açıyor. Hatta çocuk kanalımız ciddi bir reklam pastasına sahipti, 2015 ten itibaren reklam almıyor. Burada çocuğun tüketime alıştırılmaması noktasında kamusal bir yarar var. Genel olarak TRT son yıllarda gerek dizi ve müzik programı gerek belgesel ve çocuk kanalı atılımlar yaptı. TRTWORLD kuruldu ve uluslar arası çok ciddi bir yayın politikası var ve şuan bir çok uluslararası kanalla rekabet edecek düzeyde olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Üniversite İletişim fakültesi öğrencilerinin sektördeki hedeflerine ulaşmasını gönülden desteklediğini belirten Avşar, "Gençlerimiz azmini kaybetmesin, hayallerinden kopmasınlar, gerçekten inanılırsa, her şey başarılır" dedi.

Abdulhamit Avşar, genç iletişimcilerle buluştu

Abdulhamit Avşar, genç iletişimcilerle buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim