• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

ABD'li seçmene 'ölümsüzlük' vaadi

ABD'li seçmene 'ölümsüzlük' vaadi
ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için yarışta iki sıradışı aday, Donald Trump'tan çok konuşulmaya başlandı. Bağımsız aday Zoltan Istvan seçmenlerine 'ölümsüzlük' vaat ediyor

ABD Başkanı Barack Obama görevini bırakmaya hazırlanırken, Kasım 2016'da yapılacak başkanlık yarışı için kulisler iyice hareketlendi. Demokrat Parti'de en güçlü aday adayı eski Dışişleri Bakanı ve first lady Hillary Clinton olarak görülüyor.

Cumhuriyetçilerin en çok destek toplamayı başaran adayı ise sürpriz bir isim oldu: Donald Trump. 'Emlak Kralı' olarak anılan ve televizyon programları yapan Trump, onlarca gafına rağmen Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 27'sinin desteğini topladı. İki başkan çıkaran Bush ailesinin adayı Jeb Bush'un popülerliği düşerek yüzde 6'ya geriledi. Cumhuriyetçiler önümüzdeki yıl 28 Temmuz'da, Demokratlar 21 Temmuz'da nihai adaylarını belirleyecek. Bu tarihe kadar yarışı sürdürmeye çalışacaklar arasındaysa iki sıradışı aday dikkat çekiyor.


SEÇİM VAADİ: ÖLÜMSÜZLÜK

Oval Ofis'e çıkmak isteyen en sıradışı kişi hiç şüphesiz Zoltan Istvan. Columbia Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra dünyayı dolaşmaya çıkan, National Geographic için araştırmalar yazıp çeşitli gazetelere muhabirlik yapan Istvan, bağımsız bir aday. Kendi kurduğu Transhumanist Parti, teknolojiyle geleceği şekillendirmeyi hedefliyor. Istvan'ın en güçlü seçim vaadi 'Ölümsüzlük'. İnsan klonlamak, embriyo üzerinde çalışmalar yürütmek, biyonik organ üretimini teşvik etmek ve hiç yorulmayacak yapay kalpler üretmek Zoltan Istvan'ın başlıca hedefleri. Istvan'ın zayıf yanıysa imkansızlıkları. Diğer adayların milyonlarca dolar harcadığı kampanyalarına, 25 bin dolarlık bütçesi ve ikinci el seçim otobüstüyle karşı koymaya çalışıyor. Yine de Istvan 'Ölümsüzlük Otobüsü' verdiği aracıyla bölge bölge gezip kendisini tanıtmaktan vaz geçmiyor. 

EFSANE DOKTOR BEYAZ SARAY'A DOĞRU İLERLİYOR

Annesiyle babası 8 yaşındayken boşandı. Detroit'in yoksul bir mahallesinde oturuyordu. Okuma yazma bilmeyen çalışkan bir annenin büyüttüğü Ben Carson'un hayat hikâyesi filmlere konu olacak ayrıntılara sahip. Yıllar süren çabaların ardından Yale Üniversitesi'ni bitirdi ve ülkenin en tanınmış cerrahlarından biri oldu. Carson, 1987 yılında kafalarından yapışık bir şekilde dünyaya gelen siyam ikizlerini, başarıyla ayıran ilk doktor olarak tarihe geçti. Yaşadıklarını kitaplaştırdı, hayatı üzerine belgeseller çekildi. Hep gülen ve rakiplerini eleştirmekten kaçınan Carson, son anketlerde beklenmedik şekilde yüzde 6 seviyesinde seyreden desteğini bir anda yüzde 23'e çıkardı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim