• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı
Kimse Yok Mu Derneği ve ABD'li yardım kuruluşu Embrace Relief'in organizasyonunda ABD'li belediye başkanları İstanbul'daki Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri...

Kimse Yok Mu Derneği ve ABD'li yardım kuruluşu Embrace Relief'in organizasyonunda ABD'li belediye başkanları İstanbul'daki Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri dağıttı. Suriyeli öğrencilerin okuduğu okulları da ziyaret eden belediye başkanları, toplamda 100 ailenin kapısını çaldı. Çalışmalar kapsamında 18 bin battaniye, 45 bin giyim ile gıda ve kırtasiye malzemesi gibi ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

Kimse Yok Mu Derneği ve Embrace Relief'in organizasyonunda ABD'li 5 belediye başkanı İstanbul'a gelerek Suriyeli mültecilere yardım dağıttı. Prince William Belediye Başkanı Marty Nohe, Falls Church Belediye Başkanı David Tarter, Loudoun Belediye Başkanı Scott York, Purcellville Belediye Başkanı Bob Lazaro, Kuzey Virginia Belediyeler Birligi Baskani Mark Gibb, Pinnacle Academy Muduru Mustafa Akpınar ve Embrace Relief CEO'su Osman Dülgeroğlu 100 Suriyeli ailenin evine giderek gıda, giysi ve battaniye gibi yardım malzemelerini teslim etti. Ayrıca, 3 mülteci okulunu ziyaret eden belediye başkanları, burada eğitim gören öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Öğretmenlerle ve okul yönetimleri ile görüşen ABD'li belediye başkanları, yardım faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, toplamda 18 bin battaniye ile 45 bin giyim ürününün ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

Milli Eğitim'den bağımsız olarak apartman dairelerinde Suriyelilere eğitim veren öğretmenler de bu ziyaretten memnun kaldı. Arapça, matematik, fen bilgisi gibi temel eğitim veren okullarda zor şartlarda çalıştıklarını belirten Suriyeli öğretmenler, Kimse Yok Mu Derneği ve ABD'li yardım kuruluşu Embrace Relief'e de teşekkürlerini iletti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Yurtiçi Yardılar Sorumlusu Duran Koçak, "Amerikan Belediyeler Birliği ile geçen sene de bir çalışmamız vardı. Bu sene de ikinci bir çalışma yaptık. Daha önce 10 battaniye gelmişti, şu an 18 bin battaniye geldi. Bugün belediye başkanları ile küçük bir yardım yaptık. Onlar da hem bu ortamı görmek istedi. Yapılanlara şahitlik etme ve buradaki durumu görme adına bir ziyaret gerçekleştirdiler." şeklinde konuştu.

Mülteci çocuklara eğitim veren okulları da gezdiklerini anlatan Koçak, "Okulları da gezdiler. Bir defa bir apartman dairesinin bir okula dönüşmesini gördüler. Çocukların oyun oynayacağı, sosyal etkinlik yapacağı alan yok. Buna rağmen bunlar biraz daha şanslı çocuklar. Çünkü en azından eğitim alıyorlar. Buradaki manzara açıkçası beklediklerinden daha iyi. Daha kötü ortamlar, çadırlar, derme çatma yerler var. Daha kötü yerler olacağını düşünüyorlardı. Ailelerle görüştüler, birçoğu hayatından zorluğundan şikayetçi. Araştırmalar Suriyelilerin burada kalacağını gösteriyor ama birçok aile geri dönmek istediklerini belirtiyor." ifadelerini kullandı.

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı

ABD’li belediye başkanları yardım dağıttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim