• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Abdioğulları, Türkiye’nin "en parlak" 100 şirketi arasına girdi

Abdioğulları, Türkiye’nin "en parlak" 100 şirketi arasına girdi
Türkiye" nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş, Türk Girişim ve İş Dünyası...

Türkiye" nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ve Londra Borsası işbirliğiyle hazırlanan Türkiye'nin "en parlak" 100 şirketi arasında yer aldı. Abdioğulları Plastik, 2013-2016 yılları arasında Türkiye'nin aynı dönemdeki Gayrisafi Yurtiçi Hasıla artış hızının iki katı üzerinde büyüme gösterdi. Şirketin 3 yıllık bileşik büyüme oranı ise 24,87'yi buldu.

Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirdikleri üretimde ve ihracatta her zaman istikrarlı büyümeye özen gösterdiklerini bildirdi. Her yıl ortalama yüzde 10'un üzerinde büyüme grafiği çizdiklerine dikkat çeken Sütcü, yatırımlarını; üretimin en az yüzde 50'sini ihraç etme hedefiyle gerçekleştirdiklerini anlattı. Ütopik hedefler peşinde koşmadıklarını vurgulayan Sütcü, kuruluşlarından bugüne kadar teknolojiyi de yakından takip edip ürün gamını genişlettiklerini bildirdi.

"Büyümeyi sindirerek gerçekleştiriyoruz"

Sütcü, ihracattaki pazar paylarını güçlendirmek ve dünya pazarlarında söz sahibi olmak için konusunda profesyonel Ar-Ge uzmanı, endüstri ve makine mühendisiyle çalıştıklarını kaydetti. Tarımsal ambalajla başlayan ürün yelpazesine; önce endüstriyel ambalajı, daha sonra ise teknik tekstili kattıklarını ifade eden Salih Sütcü, "Büyümeyi sindirerek gerçekleştiriyoruz, planlarımızı ve yatırımlarımızı doğru ürün ve doğru zamanda yapmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

İhracatın devler liginde

Abdioğulları Plastik, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Türkiye'nin en başarılı ilk 500 ihracatçısı arasında ise 490'ıncı sıradan bir yılda 115 basamak atlayıp 375'inci sıraya yükselmişti.

Abdioğulları A.Ş, İstanbul Sanayi Odası'nca (İSO) açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016" listesinde ise 448'inci, sırada bulunuyor.

Baba temeli attı, oğulları dünyaya açtı

Abdioğulları Plastik, Avrupa'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Türk Cumhuriyetlerine kadar 4 kıtada 30'dan fazla ülkeye; plastik çuval çeşitleri, tarım ipleri, ambalaj ipleri, tarımsal ve sanayi amaçlı kumaşlar, gölgelikler ve tarım alanları için koruma tülleri ile plastik çimento ve alçı ambalajlarının yanı sıra teknik tekstilde halı tabanı ihracatı gerçekleştiriyor.

Abdioğulları Plastik A.Ş.'nin temellerini 1963 yılında merhum Abdi Sütcü, kullanılmış çuval ticareti yaparak atmıştı. Türkiye'nin "en parlak" 100 şirketi arasına giren, Türkiye'nin en başarılı 375'inci ihracatçısı arasında yer alan şirketi; aynı zamanda Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olan Bekir Sütcü ile kardeşleri Ramazan Sütcü, Mehmet Sütcü ve Salih Sütcü birlikte yönetiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim