• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

AB’den ’Lojistik Köy’e 43 Milyon Euro

AB’den ’Lojistik Köy’e 43 Milyon Euro
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklı projelerden birisi olan "Lojistik Köy" projesine AB'den 43...

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklı projelerden birisi olan "Lojistik Köy" projesine AB'den 43 milyon euro bütçe ayrıldığını ve projenin ihalelerinin 2016 yılında tamamlanması gerektiğini söyledi.

AB kaynaklı projeler hakkında açıklamalarda bulunan OKA Genel Sekreteri Özen, en yüksek bütçeli proje olan ve bu sene içerisinde tamamlanması hedeflenen "Lojistik Köy" projesi hakkında önemli bilgiler verdi.

Lojistik Köy çalışmalarının başlaması hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Özen, "Ajansın lojistik sektöründeki 2010 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında hazırlanan TR83 Bölgesi(Amasya, Çorum, Samsun, Tokat) Lojistik Master Planı ile başlayan çalışmalarının neticesi olarak Samsun'da dağınık durumdaki lojistik odakları bir araya toplayan veya birbirine bağlayan yeni bir lojistik merkez kurulması, bu merkezin altyapısı ile birlikte depolama alanları, gümrüklü alanlar, otoparklar, ofisler gibi üstyapının inşa edilmesini ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte işgücü yetiştirilmesi için gerekli eğitim programlarının düzenlenmesini içeren Samsun Lojistik Merkezi Projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürüttüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı 4. Proje Paketi başvurularında desteklenecektir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Program Otoritesi" olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'nda (BROP) sağlanan yeni bütçe imkanlarını etkili bir şekilde Samsun için kullanabilmek amacıyla 2011 yılında "Samsun Lojistik Merkezi Projesi" hazırlanmıştır" dedi.

"AB'DEN LOJİSTİK KÖY'E 43 MİLYON EURO BÜTÇE"

AB'nin projeye 43 milyon avro bütçe sağladığını vurgulayan Mevlüt Özen, "26 Nisan 2012'de açıklanan nihai değerlendirme sonrası 11 proje "Önceliklendirilmiş Projeler Listesi'ne girmeye hak kazanmış olup Samsun Lojistik Merkezi Projesi en yüksek bütçeli tek majör proje olarak müzakereye hak kazanmış ve 25 milyon euro bütçesi ile büyük bir başarı göstermiştir. İş çevresinin geliştirilmesi önceliğinde endüstriyel alt yapının geliştirilmesi tedbir kapsamında hazırladığımız projemiz bütçesi müzakere sürecinde yaklaşık 43 milyon euroya ulaşmıştır. Samsun Lojistik Köy Projesi 27 Ağustos 2013 tarihinde Avrupa Komisyonu'ndan idari uygunluk almıştır. Lojistik Köy'ün kurulacağı alan yürütme kurulunu oluşturan kurumlar tarafından satın alınmıştır. 26 Haziran 2014 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Avrupa Birliği Komisyonu'ndan temsilcilerin katılımıyla Samsun Valiliği ev sahipliğinde ilgili paydaşların katılımı ile Lojistik Köy paydaş toplantısı düzenlenmiştir. Projenin yer teslimi yapılmış olup tüm ihalelerin 2016 yılında tamamlanması beklenmektedir" diye konuştu.

AB’den ’Lojistik Köy’e 43 Milyon Euro

AB’den ’Lojistik Köy’e 43 Milyon Euro

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim