• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

ABD'den flaş IŞİD ititrafı

ABD'den flaş IŞİD ititrafı
ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Mayville, IŞİD'in çok iyi organize olduğunu iyi silahlandığını söyledi. Mayville, Irak'ın kuzeyinde IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarının geçici bir etki yaptığını söyledi, "IŞİD tehdidinin kontrol altına alındığı

ABD'nin Kuzey Irak'taki hava saldırıları konusunda bilgi veren Operasyonlar Direktörü Korgeneral William Mayville, "Saldırılarımızı yoğunlaştırdığımız alanlarda çok geçici bir etki yaptık ve IŞİD'in daha doğuya, Erbil'e doğru ilerleme konusundaki bazı taktik kararlarının önünü kesmiş olabiliriz" dedi.
Mayville, "Benim tahminim, IŞİD'in toparlanmaya çalışıp başka yere hareket edeceği yönünde. Dolayısıyla tehdidin ivmesini bir şekilde kırmakta olduğumuzu ya da kontrol altına aldığımızı söyleyemem" dedi.
 
Mayville şöyle devam etti:
 
"Kuzey Irak'taki hava saldırılarının IŞİD'in operasyonel hızını yavaşlattığını ve Erbil'e ilerleyişlerini geçici olarak sekteye uğrattığını düşünüyoruz. Ancak bu saldırıların IŞİD'in genel kabiliyetlerini ya da Irak ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki operasyonlarını etkilemesi pek muhtemel değil."
IŞİD'in Irak ve bölgeye oluşturduğu tehditten kaygılı olduğunu ifade eden Mayville, "Çok iyi organize olmuşlar, iyi silahlanmışlar. Operasyonlarını koordine ediyorlar ve birden fazla eksende saldırma yetenekleri olduğunu şu ana kadar gösterdiler" yorumunu yaptı.
ABD'nin şu anki operasyonlarının, Amerikan vatandaşlarını ve tesislerini savunmak, insani yardımlara destek veren ABD uçaklarını korumak ve Sincar Dağı'nı kuşatan IŞİD mevzilerini hedef almayı içerecek şekilde sınırlı bir boyuta sahip olduğuna işaret eden Mayville, "Hava harekâtını, hâlihazırdaki meşru müdafaa aktivitelerinin ötesine taşıyarak genişletme yönünde bir plan yok" ifadesini kullandı.
Amerikan savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları, 8 Ağustos Cuma ve 10 Ağustos Pazar günü Erbil yolundaki IŞİD mevzilerini toplam altı kez bombaladı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim