• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

ABD'de yeni tehlike

ABD'de yeni tehlike
ABD’de sayısı artan bağımlı anneler, hastaneleri uyuşturucu geçmişi olmayan hamilelere de test yapmaya itti.

ABD’de Hastalık Kontrol Merkezi 2002- 2013 arasında Amerikalılar arasında eroin bağımlılığının yüzde 100 arttığını duyurdu. Ülkede eroin salgını var. Uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle tedavi gören Heather Padgett tam bir yıl önce ‘temizlenmiş’, şimdi Cincinnati’deki evinde, kızları Kinsley ve Kiley ile haşır neşin oluyor.

Saatte bir bebek

Eroin bağımlılığı sorunu olan ebeveynlerin yeni doğan bebekleri de yoksunluk belirtisi gösteriyor. Bu nedenle Cincinnati’te bir grup hastane ABD’de bir ilke imza attı. Hastaneler, yalnızca uyuşturucu geçmişi olan hamilelere değil, tüm annelere ve bebeklere uyuşturucu testi yapmaya başladı. Amerikalı bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, ABD’de her saat başı bir bebek uyuşturucu bağımlısı olarak dünyaya geliyor.ABD’deki Michigan Üniversitesi doktorlarının, ABD’nin en saygın tıp dergileri arasında yer alan Journal of American Medical Association’da yayımladığı araştırma, ABD’de her saat başı 1 bebeğin neonatal yoksunluk sendromu adı verilen tıbbi sorunla dünyaya geldiğini gösterdi.Neonatal yoksunluk sendromu, yeni doğan bebeklere, uyuşturucu bağımlısı annelerinden geçen, bağımlılarda uyuşturucu bulamadıklarında görülen yoksunluk semptomlarına benzer semptomlar görülmesi olarak tanımlanıyor.

Neonatal yoksunluk sendromu, bebeklerde doğumdan sonraki ilk 72 saat içerisinde ortaya çıkan, huysuzluk ve sinirlilik, kasılmalar, kusma, diare, terleme ve sık soluklanmayla kendini belli ediyor ve ani bebek ölümüne yol açabiliyor.

Ağrı kesiciler de masum değil

Michigan Üniversitesi’nin araştırması, ABD’deki afyon türevi uyuşturucular kullanan annelerin sayısının da son on yıl içinde 5 kat arttığını ortaya koydu. Michigan Üniversitesi’nden Dr. Stephen W. Patrick, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ABD’deki hükümete bağlı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri adlı kuruluşun son 10 yıllık süreyi kapsayan son raporunda, ABD’de afyon türevi ağrı kesicilerin satışının 4 kat arttığını gösterdiğine işaret etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim