• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

ABD’de Yaşayan Türklerden Obama’ya "Pyd" Uyarısı

ABD’de Yaşayan Türklerden Obama’ya "Pyd" Uyarısı
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Türkler Türkiye'deki terör olaylarını protesto ettiler.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Türkler Türkiye'deki terör olaylarını protesto ettiler. New York'taki Union Square Meydanı'nda Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve New York Giresunlar Derneği ile Amerika Türk Toplulukları Birliği'nin destek verdiği terörü protesto mitingine ABD'nin çeşitli eyaletlerinde yaşayan vatandaşlar katıldı.

Mitinge katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için dua ederek saygı duruşunda bulundu. New York'taki mitinge katılan Türkler adına konuşma yapan Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda New York Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin, "Bugün burada ülkemizde yapılan hain saldırıları kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Müttefikimiz olan Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bazı siyasetçilerin PKK'nın uzantısı olan YPG'yi terör örgütü olarak görmemesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

O siyasetçilerin terör örgütü olarak görmediği katillerin önceki hafta Ankara'da bombalı bir saldırı düzenleyerek masum insanları şehit ettiğini hatırlatan Başkan Şahin, "Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz, hepsi birdir. Terör örgütünün milletvekili sıfatına bürünmüş militanlarını da şiddetle kınıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bölücü örgüte yardım ve yataklık yapan bazı belediye başkanlarının da bir an önce görevden el çektirilmesini bekliyoruz. PKK'nın yan kuruluşu olan PYD sabırları zorlamaya devam ediyor ve ülkemizin müttefiki olan ABD Başkanına New York'tan diyoruz ki, "Ey Obama artık PYD'yi terör örgütü olarak kabul et'. O canilerin terör örgütü olduğunu kabul etmen için daha kaç bombalı saldırı olacak ve daha kaç can gidecek? Artık neyi bekliyorsun?" ifadelerini kullandı.

"PYD'de tıpkı PKK gibi bir terör örgütüdür" diyen Şahin, "Bizler nasıl ABD'denin ulusal güvenliğini tehlikeye düşüren örgütleri kabul edip onlara "Kanlı ellerini ABD'den çek" diyorsak sen de bizim ülkemizin ulusal güvenliğini tehlikeye düşüren terör örgütlerini kabul et ve uyar. Türkiye'de her gün bir yerlerde şehit veriyoruz, bunlar sizin kabul etmediğiniz terör örgütlerinin cani militanlarınca gerçekleştiriliyor. Çok uzak değil daha geçenlerde bir ülkenin nabzının attığı başkentinde onlarca insanı katlettiler ve sen bunu gördün senin gibi tüm dünyada gördü ve artık bu gördüğün gerçeği inkar etme çık de ki; "PYD, terör örgütüdür" " şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından gurup ellerinde Türk bayraklarıyla New York caddelerinde dolaştılar.

ABD’de Yaşayan Türklerden Obama’ya "Pyd" Uyarısı

ABD’de Yaşayan Türklerden Obama’ya "Pyd" Uyarısı

ABD’de Yaşayan Türklerden Obama’ya "Pyd" Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim