• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

ABD’de eski Başkonsolos Arıkan’ı öldüren teröristin şartlı tahliyesine karşı imza kampanyası başlatıldı

ABD’de eski Başkonsolos Arıkan’ı öldüren teröristin şartlı tahliyesine karşı imza kampanyası başlatıldı
ABD'de 1982 yılında Türkiye'nin eski Los Angelas Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı şehit eden teröristin şartlı tahliye oturumu öncesinde ABD'de yaşayan Türkler...

ABD'de 1982 yılında Türkiye'nin eski Los Angelas Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı şehit eden teröristin şartlı tahliye oturumu öncesinde ABD'de yaşayan Türkler ve Türk dernekleri imza kampanyası başlattı.

ABD'de yaşayan Türkler ve Türk dernekleri, 1982 yılında Türkiye'nin Los Angelas Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı düzenlediği suikast sonucu şehit eden Ermenistan merkezli Adalet Komandoları terör örgütü üyesi Hampig Sassounian'ın 29 Haziran'da gerçekleşecek şartlı tahliye oturumu öncesinde imza kampanyası başlattı. Kampanyaya, ABD'de yaşayan Türkler haricinde Amerikalılar ve yurt dışından birçok kişi de büyük ilgi gösteriyor. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi eş başkanı ve Arıkan ailesinin avukatı Günay Övünç, imza kampanyasında şu ana kadar binlerce kişiden destek geldiğini belirterek Arıkan'ı şehit eden Sassounian'ın serbest bırakılmak istendiğini ve şartlı salıverilme duruşmasının 29 Haziran'da görüleceğini söyledi. Övünç, "Bu sebeple tüm itiraz yazıları, mektuplar 29 Mayıs'ta verilmek zorunda. Biz komite olarak California'da bulunan Türk Amerikan kuruluşları ile beraber itiraz mektup kampanyası başlattık" ifadelerini kullandı. Övünç, kampanyaya katkıda bulunmak isteyenlerin California Şartlı tahliye kuruluna www.stopterroristparole.org adresinden California'da oturmayanlar seçilerek mesaj gönderebileceklerini ifade etti.

Arıkan'a düzenlenen suikast günü 28 Ocak 1982'de Los Angeles'ta bulunan ve ATAA Türk Amerikan Dernekleri Kurulu Eski Başkanı Ergün Kırlıkovalı, 19 yaşında suikastı düzenleyen Sassounian'in Ermeni Taşnak Federasyonu üyesi olduğunu ve Ermeni yaz kamplarında silah eğitimi aldığını belirtti. "Kemal Arıkan kafasından tam yedi kurşun çıkarıldı. Vücudundan ise toplam 15 kurşun. Bu kadar nefret dolu insan 82 yılında yakalandı. 84 yılında müebbet hapse mahkûm edildi" diyen Ergün Sassounian'ın Ermeni gruplar tarafından kahraman ilan edildiği ve mahkûmiyetinden 36 yıl sonra serbest bırakılmasının istendiğini anlattı. Her şeyden önce suçu sabit bulunmuş bir teröristin serbest kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kırlıkovalı, başlatılan imza kampanyasına destek istedi.

Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında 31 Türk diplomat, devlet görevlisi ve aile bireyleri şehit edilmişti. Los Angeles'ta şehit edilen Arıkan evli ve iki çocuk babasıydı. 28 Ocak sabahı saat 10 sularında evinden konsolosluğa giderken durduğu kırmızı ışıkta Krikor Saliba ve Hampig Sassounian tarafından gerçekleştirilen silahlı suikast sonucu şehit olmuştu. Sassounian'a California Şartlı Tahliye Kurulu tarafından 14 Aralık 2016'da tahliye kararı çıkmış ancak California Valisi Jerry Brown, Sassounian'ın tahliye edilmesi durumunda "Topluma salıverilmesi durumunda aşırı tehlikeli olacağı" sebep gösterilerek ve eylemin "En az iki hafta evvelinden bir diplomata suikast planlanarak, bilinçli olarak cinayet işlemiştir" diyerek tahliye kararı ret edilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim