• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

ABD ve İngiltere’den Pekin’de Noel için güvenlik uyarısı

ABD ve İngiltere’den Pekin’de Noel için güvenlik uyarısı
İngiltere ve ABD'nin Çin'deki Büyükelçilikleri, başkent Pekin'deki Batılıları, Noel günü veya civarında "muhtemel tehditlere" karşı uyardı.

İngiltere ve ABD'nin Çin'deki Büyükelçilikleri, başkent Pekin'deki Batılıları, Noel günü veya civarında "muhtemel tehditlere" karşı uyardı.

Bugün yayımlanan uyarılarda ABD ve İngiltere Elçilikleri, şehrin kalabalık mekanlarından ve yabancıların yoğun ilgi gösterdiği Sanlitun bölgesinde Batılılara karşı "'muhtemel tehditlere dair bilgi aldıklarını'" duyurdu; ancak ne gibi tehdit olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

ABD Elçiliği, ABD hükümet personeline de aynı uyarıyı yaparak, bu konuda çok uyanık olmalarını istedi.

PEKİN POLİSİ SARI ALARM VERDİ

Öte yandan Pekin polisi de, Noel süresince güvenliğin sağlanması için alarm seviyesini "sarı'ya yükseltti.

ABD ve İngiltere Büyükelçilikleri'nin uyarısı üzerine Sanlitun bölgesinde bugün polis sayısı arttırılıp, özel kuvvetler konuşlandırıldı. Sanlitun ve çevresindeki köşe başlarında silahlı özel timlerin varlığı dikkat çekti. Ayrıca, yabancı elçiliklerin de yoğun olarak bulunduğu Sanlitun'daki Barlar Caddesi öğleden sonra trafiğe kapatıldı. Bununla birlikte Sanlitun'daki ünlü yabancı markaların da satıldığı alıveriş merkezinin çevresindeki tüm çöp kovaları kaldırıldı. Sanlitun'da konuşlandırılan silahlı özel kuvvetlerin fotoğrafları Çin'deki sosyal medyada yoğun olarak paylaşıldı.

Çin medyasına göre, şehrin diğer semtlerinde ülkenin dört uyarı sisteminde ikinci en düşük sırada yer alan sarı alarmla birlikte alış veriş merkezlerindeki güvenlik kontrolleri arttırıldı. Buna göre, kamuya açık alanlardaki çöp bidonları her 30 dakikada bir kontrol edilecek ve kalabalık makamlarda güvenlik arttırılacak.

Pekin'in en uzun caddesi olarak bilinen ve kamu kurumlarının çoğunun üzerinde yer aldığı Chang'an Caddesi'nde de önemli kavşaklarda silahlı polis ve askerlerin sayısında artış gözlendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim