• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

ABD vatandaşı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek Türksat Başkan Vekilliğine getirildi

ABD vatandaşı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek Türksat Başkan Vekilliğine getirildi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı, Türkiye'nin gizli bilgilerinin yer aldığı, uydu işletmecisi ve e-Devlet Kapısı olarak bilinen Türksat A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ABD vatandaşı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek atandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş Yönetim  Kurulu Başkan Vekilliğine, ABD vatandaşı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek atandı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in bacanağı olan ABD Vatandaşı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türksat Genel Müdürü Ensar Gül ve UDHB Bakan Danışmanı Kenan Işık ile İngiltere'de lisans eğitimi yaptığı dönemde aynı evi paylaştıkları ifade ediliyor.

Türksat Genel Müdürlüğü'ne atanan Prof.Dr. Ensar Gül'ün İngiltere'de kurduğu ve Başkanlığını üslendiği bir dernekte Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek, göreve atanmadan önce Türksat Genel Müdür Danışmanlığını yaptığı kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN GİZLİ VE ÖZEL KARA KUTUSU: TÜRKSAT

Türkiye'nin savunma ve iletişim uydularının işletmeciliği ile birlikte, Türkiye'nin çok özel bilgilerinin yer aldığı Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Türksat uyduları ve diğer uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren Dünya’nın önde gelen uydu operatörleri olarak biliniyor.

Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada uydular üzerinden ses, veri, internet, TV ve radyo yayıncılık hizmetleri sağlayan Türksat, karasal altyapının olmadığı bölgelerde müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik esnek çözümler sunabiliyor. Uydu haberleşmesi alanındaki küresel çözümleriyle farklı dilleri ve kültürleri birbiriyle buluşturan Türksat, sahip olduğu kablo altyapısı üzerinden yurtiçindeki abonelerine kablo yayıncılık hizmetleri de sağlıyor. Ayrıca bilişim hizmetleri kapsamında e-Devlet Kapısı’nı işleten Türksat, kamu hizmetlerinin elektronik ortamdan sunumuna yönelik projeler yürütüyor.

LRIT'Yİ TÜRKSAT İŞLETİYOR

Uzak Mesafe Gemi Tanıma ve İzleme Sistemi (Long Range Identification and Tracking – LRIT), gemilerin uydular aracılığıyla uzak mesafelerde izlenebilmesi için dünya çapında uygulamaya alınan bir proje olmakla beraber, Koordinasyon ve Düzenlemesini Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization - IMO) tarafından yürütülüyor.

IMO Deniz Emniyeti Komitesi’nin (MSC) 81. dönem toplantısında alınan kararla, Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesine (SOLAS) taraf olan ülkelerin LRIT sistemini kurmaları zorunlu tutuldu.

SOLAS’a taraf ülkelerin LRIT kapsamında, yolcu gemileri (yüksek hızlı yolcu tekneleri dahil) , Yük Gemileri (300 Groston ve üzeri) ve Mobil Açık Deniz Sondaj Platformları izleniyor. LRIT sistemine tabi gemilerde bulunan terminaller, belirli zaman aralıklarında (standart olarak her 6 saatte bir) gemi kimlik bilgilerini, enlem ve boylam olarak pozisyon bilgilerini Inmarsat uydusuna gönderiyor.

GİZLİ VE ÖZEL BİLGİLERE ULAŞMA YETKİSİ VAR

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş Yönetim  Kurulu Başkan Vekilliğine atanan, ABD vatandaşı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek, Türkiye'nin çok özel ve gizli bilgilerine admin kontrolünden ulaşma yetkisine sahip.

ABD vatandaşı olan birinin Türkiye'nin kara kutusu olarak tarif edilen bir yere en üst düzey yönetici olarak atanması kafalarda soru işareti oluştururken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uydu verilerin Türksat'ta olması tedirginlik yarattı.

yusuf_suat_hascicek_buyuk.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim