• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

ABD o yalan ile tüm dünyayı kandırıyor!

ABD o yalan ile tüm dünyayı kandırıyor!
ABD Pakistan'da 10 yılda 2 bin 370 kişinin ölümüne yol açtı. İHA operasyonlarına gerekçe olarak gösterilen El Kaide de ise kayıp sadece 84.

IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'deki operasyonlarda başı çeken ABD, binlerce kilometre uzaktaki Pakistan'da ise 'insan kıyımı'na devam ediyor. Araştırmacı Gazetecilik Bürosu (TBIJ) tarafından yapılan son araştırma, Pakistan'da 2004'ten bu yana devam eden CIA operasyonlarında hayatını kaybedenlerin yüzde 96'sının 'El Kaide üyesi' olmadığını ortaya koydu.

BİN 600 'İSİMSİZ' CENAZE

Londra merkezli TBIJ'nin araştırmasına göre, ABD'nin Pakistan'da 10 yıldır süren hava saldırılarında hayatını kaybeden toplam 2 bin 370 kişiden sadece 295'i silahlı bir grubun üyesi. Operasyonlara gerekçe olarak gösterilen El Kaide'nin kaybı ise yalnızca 84. Bu da toplamda yüzde 4 gibi bir orana karşılık geliyor. Diğer taraftan İHA saldırılarında öldürülenlerden kimlikleri belli olanların sayısı 704'ü geçmezken, sivil kayıpların 50'sini kadınların oluşturduğu belirtiliyor.

RAKAMLAR KERRY'Yİ YALANLIYOR

İHA katliamlarını gün yüzüne çıkaran araştırma sonrası gözler ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'ne çevrildi. Konsey Sözcüsü Caitlin Hayden, raporlara rağmen hava saldırılarının 'neredeyse hiçbir sivilin hayatını riske atmayacak şekilde' yapıldığını iddia etti. Hayden, sivillerin yaralandığı veya hayatını kaybettiği 'bazı nadir' durumlarda olayın nedenini araştırdıklarını ve gelecekte sivillere karşı 'bu tarz riskleri minimum seviyeye indirmek için' çalıştıklarını savundu. American insansız hava araçlarının (İHA) yol açtığı trajediyi gözler önüne seren sonuçlar, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 'Sadece doğrulanmış yüksek terör pozisyonlarını vuruyoruz' iddiasını da açıkça yalanlıyor.

Pakistan'daki sivil kayıplar korkutucu boyutlara ulaşırken, Pentagon ise sessizliğini koruyor. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Beyaz Saray ziyaretinde İHA programlarının kaldırılmasına ilişkin ısrarına rağmen ABD Başkanı Barack Obama, hava saldırılarının devam etmesinde son derece kararlı.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim