• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

ABD IŞİD'i vurduğu anı paylaştı

ABD IŞİD'i vurduğu anı paylaştı
ABD, Ezidi ve Hıristiyanlara yönelik olası soykırım tehdidine yönelik hedef aldığı Irak Şam İslam Devleti'ne yönelik havadan yapılan operasyonun görüntülerini yayınladı.

ABD Silahlı Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Irak Şam İslam Devleti Örgütü'ne (IŞİD) ait mobilize topçu birliklerinin bombalanması ile Irak’a havadan yapılan insani yardımın görüntülerini paylaştı.
 
YARDIM MALZEMELERİ PARAŞÜTLE ATILDI
 
Merkez Komutanlığı’na ait Youtube hesabından konuya ilişkin 3 adet video paylaşıldı. Videolardan ikisi hava saldırısı, diğeri ise insani yardımların görüntülerini içeriyor. Videolarda insani yardım malzemelerinin uçaklardan paraşütlerle atıldığı görülüyor.
 
7 ARAÇLIK KONVOY VURULDU
 
Hava saldırısını içeren videolarında ise bir havan topu mevzisi ile IŞİD'e ait araçlardan oluşan bir konvoyun vurulduğu görülüyor. Pentagon'dan yapılan açıklamada söz konusu araç konvoyunun 7 araçtan oluştuğu ifade edildi.
ABD Hava Kuvvetleri Erbil yakınlarındaki terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerini iki kez daha vurdu. 
 
ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Hava Kuvvetleri, Amerikan personelinin de konumlandığı Erbil şehri yakınlarındaki IŞİD hedeflerini 2 kez daha vurdu.

Açıklamaya göre, TSİ ile 13:45 surlarında başlayan saldırılara, saat 17:00 ve 18:20'de düzenlenen iki ayrı bombordımanla devam edildi. TSI ile saat 17:00'de başlayan saldırının, uzaktan kumandalı hava aracıyla saat 18:20'deki saldırının ise dört F/A 18 uçağı ile gerçekleştirildiği bildirildi. 
 
Son saldırıda, 7 araçlık IŞİD konvoyunun ve IŞİD'e ait bir top bataryasının da vurulduğu açıklandı. ABD ordusu, yine bugün iki F/A 18 uçağıyla gerçekleştirdiği saldırıda da IŞİD'in Erbil yakınlarındaki bir hareketli topçu birliğine yönelik olarak bombardıman gerçekleştirmişti. 
 
ABD Başkanı Obama, ABD ordusuna, IŞİD'in Irak'ın kuzeyindeki Amerikan personelini tehdit etmesi durumunda hava saldırısı düzenlemesi için yetki vermişti.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim