• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

ABD, GM'deki payını sattı

ABD Hazine Bakanlığı, kriz zamanında otomobil endüstrisini kurtarmak için aldığı General Motors'daki kalan hissesini de sattığını açıkladı.

Ekonomik kriz zamanı otomotiv endüstrisini kurtarmak için ABD Hazine Bakanlığı General Motors’dan hisse almıştı. ABD Başkanı Barak Obama, federal hükümetin otomobil devi General Motor'daki (GM) kalan hisselerini de sattığını belirterek, "Amerikan otomotiv endüstrisi geri döndü" ifadesini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı, hükümetin GM'deki kalan hissesini de sattığını açıkladı. Hükümet, 2008 yılında dünyayı saran kriz sonrasında Amerikan otomotiv endüstrisini kurtarmak için bu yatırımı yapmıştı.

Obama da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Başkanlık görevine ilk başladığında Amerikan üretiminin kalbi olan Amerikan otomotiv endüstrisinin yıkımın eşiğinde olduğunu hatırlatarak, bir milyona yakın Amerikalının da bu nedenle işlerini kaybetmek üzere olduğunu anımsattı. "Başkan olarak bunun olmasına izin veremezdim" ifadesini kullanan Obama, bu kapsamda Amerikan halkının vergileriyle iflasın eşiğindeki iki büyük şirket olan General Motor (GM) ve Chrysler kurtarmak ve yeniden işler hale getirmek için harekete geçtiklerini, bunun karşılığında da onlardan sorumluluk istediklerini kaydetti.

Obama, bu kapsamda, 2011 yılında Chrysler'ın borcunun her kuruşunu ve daha fazlasını ödediğini, şimdi de federal hükümetin GM'deki kalan yatırım payını satarak bu sayfayı daha kapattığı bildirdi. Obama, GM'nin borcunun her kuruşunu ödediğini bildirdi.

Obama, 5 yıldan kısa bir zaman sonra ABD'nin 3 büyük otomobil devinin kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar güçlü olacağını belirterek, bu şirketlerin neredeyse 10 yıldır ilk kez karlı hale geldiğini ifade etti.

Otomotiv endüstrisinin 372 binden fazla yeni istihdam sağladığını belirten Obama, "Bizim sembolümüz olan bu endüstrinin en karanlık döneminde, doğru olana oynadık. Bugün bu bahsi kazandık. Amerikan otomotiv endüstrisi geri döndü" değerlendirmesinde bulundu. 

www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim