• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

ABD Büyükelçisi’nden ASO Başkanı Özdebir’e ziyaret

ABD Büyükelçisi’nden ASO Başkanı Özdebir’e ziyaret
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara Sanayi Odası(ASO)Başkanı Nurettin Özdebir'i ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara Sanayi Odası(ASO)Başkanı Nurettin Özdebir'i ziyaret etti. İki isim ticareti ve yatırımları ele aldı.

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, ASO Başkanı Özdebir'e nezaket ziyaretinde bulundu. ABD ve Türkiye'nin ekonomik ilişkilerin masaya yatırıldığı ziyarette ASO Başkanı Özdebir iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğini belirtti. Özdebir; "'ASO binasında bulunan ABD ticaret ofisiyle birlikte güzel işler yapıyoruz. Savunma sanayii sektöründeki firmalarımızla ABD firmalarını buluşturduk. Ayrıca enerji verimliliği ile ilgili Amerikan Enerji Bakanlığı ile beraber bir proje yürüttük. ABD firmaları ile ASO üyesi firmaları buluşturduk. Bu ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz lazım. 2015 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminde yüzde 13'lük artış oldu. Bu ticaret hacmini daha da artırmamız gerekiyor. Bunun içinde yeni teknolojilerin transferi, katma değer yaratan ürünler konusunda bir takım işbirlikleri yapılabilir.'" diye konuştu.

Toplumlar arası ticari ilişkileri ne kadar artarsa siyasi ilişkilerin de o kadar pekişeceğini dile getiren Özdebir; "'Bizim gibi sivil toplum örgütlerinin görevi ülkeler arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek. Türkiye'nin coğrafi konumundan dolayı dünyanın her yerine ihracat yapabilecek kabiliyeti var. Bu anlamda ABD firmaları ile Türk firmaları daha çok iş yapabilirler.'" ifadelerini kullandı

Büyükelçi Bass ise yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte ABD'nin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri kuvvetlendirmek istediğini söyledi. İş dünyası arasında kurulan ilişkilerin siyasi ilişkilere de pozitif etkisinin olacağını söyleyen Bass; "" Türkiye'nin ekonomik olarak gelecek 10 yıllık hedeflerine ulaşabilmesi için daha çok katma değer yaratan ürünler üretmesi gerekir. Bu teknolojik ürünlerin birlikte üretilmesi amacıyla, Türk firmalarının ABD'li firmalarla işbirliği yapmaları konusunda destek vermeye

hazırız.'" şeklinde konuştu.

Cihan

ABD Büyükelçisi’nden ASO Başkanı Özdebir’e ziyaret

ABD Büyükelçisi’nden ASO Başkanı Özdebir’e ziyaret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim