• BIST 9690.78
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

AB toplantısında Gülen tartışması

AB toplantısında Gülen tartışması
Andrew Duff, Bakan Çavuşoğlu'na 'kendisinin Gülen cemaati tarafından satın alındığı' yönünde açıklama yapıp yapmadığını sordu.

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısında, komisyonun İngiliz üyesi Andrew Duff, Bakan Çavuşoğlu’na ‘kendisinin Gülen cemaati tarafından satın alındığı’ yönünde açıklama yapıp yapmadığını sordu.

Bakan Çavuşoğlu da kendisinin böyle bir hitamda bulunmadığını belirterek, “Burada size yalan söyleyenler maalesef bunu çarpıtıyorlar ve size tavsiyem bu tür konulardaki kaynaklarınızı değiştirin, bu yalancılara da prim vermeyin” dedi.

AP’de komisyonun İngiliz üyesi Andrew Duff’un sorusuna karşılık olarak Çavuşoğlu “Sevgili dostum, sizinle uzun zamandır tanışıyoruz, benim böyle bir söylem içinde bulunmayacağımı prensip olarak bilmeniz lazım, bunu size iletenler, size yalan söylemiş. Ben böyle bir söylem içinde bulunmadım, bulunmam da mümkün değil, kimseyi de suçlamam mümkün değil. Sadece İngilizce haberde buna yer verdiler, Türkçe haberde yer vermediler. Bana bir soru sordular, ‘Seçim bitti, Türkiye’de gerginlik devam ediyor, özellikle iktidarla, paralel yapının arkasındaki güçler arasında gerginlik devam ediyor, bu AB ile müzakere sürecini olumsuz etkiler mi, New York Times’da da böyle bir yazı çıktı’ dediler. Sizin görüşünüze de yer verdiler. Ben de dedim ki, ‘Andrew Duff ya da liberal bir milletvekilinin bir düşüncesi olabilir, buna saygı duyuyoruz’. Sizin ve iki arkadaşınızın verdiği imzayla müzakerelerin durdurulması için önerge verdiniz, dış işleri komisyonuna ve sizden başka destek veren olmadı. Doğru mu? Doğru. Ben şunu söyledim, sadece bir milletvekilinin görüşü, sizin için geçerli bu, müzakereler dursun diye. 766 Avrupa parlamenterinin görüşü değildir. Bu görüş AB’nin, ya da AP’nin kararı değildir. Bir milletvekilinin böyle bir görüşünün Türkiye’nin AB ilişkileri durduruldu gibi yansıtılması doğru değildir, bunlarda bir yanlışlık var mı ? yok. Ben hiçbir zaman sizi hitam etmedim, sizin satın alındığınızı söylemedim. Sizin paralel yapıyla ilgili bir bağlantınız olduğunu söylemedim. Sadece bir milletvekiline soru soruyorsunuz ve onun verdiği bilgileri, gelip burada yanlış yansıtıyorsunuz, hem de AB’nin ya da AP’nin kararı gibi kamuoyuna yansıtıyorsunuz, bu doğru değil dedim. Burada sizin de, benim de bir suçum yok, burada size yalan söyleyenler maalesef bunu çarpıtıyorlar ve size tavsiyem bu tür konulardaki kaynaklarınızı değiştirin, bu yalancılara da prim vermeyin” dedi.

Toplantı sonrası Bakan Çavuşoğlu, komisyonun İngiliz üyesi Andrew Duff ile selamlaşarak ayaküstü sohbet ettiler.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim