• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

AB Tarihinin En Büyük Yasadışı Sınır Geçişleri 2015’te Yaşandı

AB Tarihinin En Büyük Yasadışı Sınır Geçişleri 2015’te Yaşandı
2015 yılının Ocak ve Kasım ayları arasında Avrupa Birliği ülkelerine yasadışı yollardan giriş yapanların sayısının 1 milyon 289 bin olduğu ve bu...

2015 yılının Ocak ve Kasım ayları arasında Avrupa Birliği ülkelerine yasadışı yollardan giriş yapanların sayısının 1 milyon 289 bin olduğu ve bu sayının da AB tarihinde en büyük illegal sınır geçişi olduğu açıklandı. AB sınır güvenliği için önlemler almaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği son yıllarda yaşadığı yasadışı göçler ve kaçak sınır ihlalleri yüzünden yeni önlemler almaya hazırlanıyor. AB ülkelerine 2009 ve 2014 yılları arasında sadece 813 bin yasadışı sınır geçişleri yapıldığı ancak 2015 yılının Ocak ve Kasım ayları arasında Avrupa Birliği ülkelerine yasadışı yollardan giriş yapanların sayısının 1 milyon 289 bine ulaştığı ve bu sayının da AB tarihinde en büyük illegal sınır geçişi olduğu belirtildi. Yaşanılan ihlaller ve mülteci krizi karşısında Komisyon, yarın AB'nin dış sınırların daha iyi kontrol edilmesi için gelecekte oluşturulabilecek Avrupa sınır muhafızlarının üye ülkelere müdahale etmesini öngören bir yasa taslağını üye ülkelerin tartışmasına sunmaya hazırlanıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Schengen krizine dönüşen göçmen krizinin kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, yarın konseye sunulacak önergenin kabul edilmesi halinde AB sınırlarında yaşanacak herhangi bir soruna karşı AB Sınır Koruma Ajansı Frontex'e bağlı eğitilmiş özel birliklerden oluşan ve hızlı hareket edebilme kabiliyeti bulunan tam donanımlı bin kişilik bir emniyet gücünün oluşturulmasının yaşanılan sorunu çözebileceğini kaydetti. Önergenin kabul edilmesiyle üye ülkelerin sınırlarını koruyamaması durumunda Avrupa Komisyonu bu sistemin devreye girmesini sağlayacak.

Sadece dış sınırların koordinasyondan sorumlu olan AB Sınır Koruma Ajansı Frontex, üye ülkelerin talebi üzerine harekete geçebilir. Yeni öneriyle birlikte rolünün güçlendirilmesi ve kendi bünyesinde çalışan sınır muhafızları ile hareket etmesi öngörülüyor. Böylece üye ülkelerden yardım talep edilmemesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim