• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi

AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm, Türkiye'nin AB programlarına katılımın güçlendirilmesi...

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm, Türkiye'nin AB programlarına katılımın güçlendirilmesi projelerinin bütçesinin 96 milyar 320 milyar euro, Türkiye'nin katkı payı ise 1 milyar 530 milyon 200 bin euro olduğunu söyledi.

Türkiye'de AB programları uygulanmasının etkinliğinin artırılması ve ülke çapında potansiyel faydalanıcılara ulaşmasını sağlamak için AB Bakanlığı Samsun'da "AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi Çalıştayı" düzenledi.

Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen proje kapsamında toplam 15 ilde 2014-2020 döneminde katılım sağlanan AB programlarının Erasmus Plus, Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı (Ufuk 2020), İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME), Yaratıcı Avrupa Programı (Creative Europe) ve İstihdam ve Sosyal Yenilik Programlarının (EaSI) tanıtım çalıştayları Samsun'da bir otelde gerçekleştirildi.

Çalıştay öncesi konuşan AB Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm, Türkiye'nin de katıldığı AB programlarına katılımın güçlendirilmesi için bir proje yaptıklarını belirterek, "Bu projenin finansmanı da AB'den geliyor. Bu proje kapsamında biz 15 ile gidip AB programlarındaki finansman imkanlarını anlatacağız. Katılımcılara Erasmus Plus, Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı (Ufuk 2020), İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME), Yaratıcı Avrupa Programı (Creative Europe) ve İstihdam ve Sosyal Yenilik Programlarını (EaSI) anlatıyoruz" dedi.

AB programları hakkında bilgi veren Özüm, "Erasmus plus programının toplam bütçesi 14.7 milyar eurodur. Ülkemizin katkı yapı 933 milyon eurodur. Ufuk 2020 programının bütçesi 77 milyar euro, ülkemizin katkı yapı 451 milyon eurodur. COSME programının bütçesi 2.3 milyar euro, ülkemizin katkı payı 69 milyon euro, Yaratıcı Avrupa Programı bütçesi 1.4 milyar euro, ülkemizin katkı payı 16 milyon Euro ve İstihdam ve Sosyal Yenilik Programının bütçesi 920 milyon euro, ülkemizin katkı payı 1.2 milyon eurodur. Buna göre programların toplam bütçesi 96,32 milyar euro, ülkemizin toplam katkı payı da 1.53 milyar eurodur. Vatandaşlarımızın proje karşılığı hibe alabilmesi için illerimizi tek tek geziyoruz. Samsun şuana kadar altıncı ilimiz. Samsun'dan önce İstanbul, Bingöl, Adana, Antalya ve Konya'ya gittik. Samsun'dan sonra da İzmir, Malatya, Gaziantep, Bursa, Van ve Erzincan'a gidip programı anlatacağız. 24 Mayıs 2016 tarihinde de Ankara'da büyük bir çalıştay yapıp programı bitireceğiz" diye konuştu.

AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi

AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi

AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim