• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

AB Fonlarının Yüzde 10’u ODTÜ’ye Gidiyor

AB Fonlarının Yüzde 10’u ODTÜ’ye Gidiyor
ODTÜ Ankara Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, Türkiye geneli AB fonlarının yüzde 10'unun ODTÜ'ye geldiğini ve 2015 yılında ODTÜ'lü öğrencilerin...

ODTÜ Ankara Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, Türkiye geneli AB fonlarının yüzde 10'unun ODTÜ'ye geldiğini ve 2015 yılında ODTÜ'lü öğrencilerin 17 milyon TL burs kullandığını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) KKTC Kampüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yıldırım ve ODTÜ Ankara Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, Antalya'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda üniversiteye ilişkin bilgiler verdi.

AB FONLARIN YÜZDE 10'U ODTÜ'YE

AB fonlarının üniversitede kullanımına değinen Prof. Dr. Sürücü, "Avrupa Birliği fonlarının yüzde 10'u ODTÜ'ye geliyor. Bütün kuruluşların aldıkları AB fonlarının yüzde 10'u oluyor bu. Ulusal bir ajans tarafından dağıtılan fonların yüzde 61'i de ODTÜ'ye geldi. Bu ne kadar başarılı bir üniversite olduğumuzun kanıtıdır" dedi.

Öğrencilerin sadece kampüs içerisinde sınırlı kalmadığını ve kampüs içerisinde sadece İngilizce konuşulduğuna da değinen Prof. Dr. Sürücü, öğrencilerin farklı alanlardan da dersler alarak çok yönlü eğitim aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Sürücü, ayrıca öğrencilerin barınma imkanlarının son derece geniş olduğunu belirterek kampüs içerisinde 8 bin kişilik yurt kapasitelerinin olduğunu belirtti.

17 MİLYON TL BURS VERİLDİ

Türkiye çapında CEO'ların yüzde 14'ünü ODTÜ mezunlarının oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Sürücü, mezunların hiçbir zaman üniversite ile bağlarını koparmadıklarını söyledi. Öğrencilerin maddi sorunlar nedeniyle eğitim alamamasının önüne geçmek adına çalışmalar yaptıklarını ve mezun olan öğrencilerin de eğitim alan öğrencilere burs desteğinde bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Sürücü, "Geçen sene öğrencilerimize 17 milyon TL burs verildi. Avrasya Maratonu'na 400 ODTÜ'lü katıldı ve orada büyük bir yardım toplandı, öğrencilerimize aktarıldı" dedi.

"ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERİN YARISI İLK BİR AY, TAMAMI İSE 1 YIL İÇİNDE İŞ BULUYOR"

Mezun olan öğrencilerin iş bulma konusunda sorun yaşamadığını belirten Prof. Dr. Sürücü şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize iş bulma konusunda da destek oluyoruz. ODTÜ öğrencileri daha mezun olmadan 3'te biri işini buluyor. Mezun olanların yüzde 50'si 1 ay içerisinde, mezun olanların tamamı ise 1 yıl içerisinde iş buluyor. Mezunlarımızın birçoğu her işi de beğenmiyorlar ve kendi işlerini kuruyorlar. ODTÜ mezunlarının iş bulma sorunu yok."

ODTÜ KKTC KAMPÜSÜ'NDE 15 ÖĞRENCİYE BİR ÖĞRETİM ÜYESİ

ODTÜ'nün KKTC'de 10 yıl önce kurulan ve ücretli eğitim imkanı sunan KKTC Kampüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yıldırım ise kampüste 2 bin 700 öğrencilerinin olduğunu belirterek, "3 bin 500 kişilik bir kampüs ama çok kalabalık olmadı şimdiye kadar kampüsümüz. 15 öğrenciye bir öğretim elemanı düşüyor. Küçük kampüs olmanın ciddi avantajları var. Yüzde 90 oranında kontenjanlarımız doldu. Ücretli bir üniversiteyiz. YÖK'e bağlıyız. Aynı programları uyguluyoruz ancak ücretliyiz. Büyük ölçüde öğrencilerimizin burslu olduğunu söyleyebilirim" dedi.

AB Fonlarının Yüzde 10’u ODTÜ’ye Gidiyor

AB Fonlarının Yüzde 10’u ODTÜ’ye Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim