• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AB Bakanı Volkan Bozkır’dan Psv Taraftarlarına Tepki

AB Bakanı Volkan Bozkır’dan Psv Taraftarlarına Tepki
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaretinde Suriyeli mültecilere para atıp eğlenen PSV...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaretinde Suriyeli mültecilere para atıp eğlenen PSV taraftarlarına tepki gösterdi.

Gaziantep ziyareti kapsamında Gaziantep Valiliğini ziyaret eden Bakan Volkan Bozkır'ın ikinci durağı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Bozkır, Avrupa Birliği süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ziyarete Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin katıldı.

2015-2016 yıllarının çok önemli yıllar olarak anımsanacağını vurgulayan Bozkır, "Gerçekten bölgemizde bir deprem meydana geldi. 2015- 2016 yılları, tarihi gelecek yıllarında geriye doğru bakıldığında, çok önemli yıllar olarak anımsanacaktır. Suriye'deki kriz hem büyük bir göç dalgası çıkardı, hem de terörizmin her boyutunun Türkiye'ye, dünyaya yayıldığı, bir kaynak olarak ortaya çıktı. Gaziantep, bölge illeri ve Türkiye, bu insanlık dramı karşısındaki tavrı, bu göçer durumda olan insanlara gösterdiği yakınlık, onlara sağladığı imkanlar, huzur ortamı hep hatırlanacaktır. Tarih önünde çok önemli bir sınavı, Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları her zaman hatırlanacaktır. Ayrıca birkaç yüz insan için referandum yapan ülkeler de hatırlanacak. O ülkeye giden göçmenlerin ziynet dahi el koyup, onları ihalede satıp ülkeye doğurduğu masrafları karşılamak için, yasa çıkaran ülkeler de hatırlanacaktır. Bu zor durumdaki insanları bir dörtlü nizamda önlerinde atlı polislerle esir kampına götürür gibi, kamplara götürülen manzaralarda hatırlanacak. Gaziantep bu göçten en fazla etkilenmiş illerimizden bir tanesidir. Aynı zamanda hiçbir sorun ortaya çıkmaması tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, ben neden ekmeğimi paylaşıyorum, neden işimi paylaşıyorum demediği, bir ortam yaşanması gerçekten gurur verici bir şeydir" dedi.

Bir İngiliz gazetesinin Türkiye ile AB arasında mülteci krizinden dolayı ilişkilerinin tehlikeye girdiğini iddia etmesine ilişkin bir soruya Bozkır, "Türkiye ve AB ilişkileri Avrupa'da çıkan bazı gazetelere göre yürüyen bir boyutta değildir. Çok önemli günler yaşıyoruz çok önem müzakereler devam ediyor. Böyle bir ortamda bu şekilde haberler çıkabilir. İngiltere bizim dost bir ülkemiz ilişkilerimiz gayet iyi AB sürecini destekleyen bir ülkedir" şeklinde konuştu.

"TARİHTE KARA BİR LEKE OLARAK KALACAKTIR"

Atletico Madrid PSV maçında PSV taraftarlarının, sokaktaki Suriyeli mültecilere para atıp "oley" deyip aşağılanmasına ilişkin sorulara Bozkır, "Biraz önce söylediğim çerçevede, Türkiye'de bizim gösterdiğimiz, insaniyet adına gösterdiğimiz bütün bu güzellikler, tarihe geçecek çok önemli adımlar gibi, bu olay da hatırlanacaktır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ise "Avrupa Birliği süreci bizi çok heyecanlandırmıştı ve yüzde 75 halkımızın katılımla ilgili desteği vardı. İnşallah sizin liderliğinizde bunu başarırız buda size ve ekibinize nasip olur. Çünkü bizim yüzüncü yıl hedeflerimiz için her konuda Avrupa birliği biz hızlandırıyor. Ben bu yeni dönemin hem şehrimiz hem ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Volkan Bozkır’dan Psv Taraftarlarına Tepki

AB Bakanı Volkan Bozkır’dan Psv Taraftarlarına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim