• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

AB Bakanı Bozkır: Samsun-Kalın Demiryolu Projesi, 2017’de bitecek

AB Bakanı Bozkır: Samsun-Kalın Demiryolu Projesi, 2017’de bitecek
Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'a gelen Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Baş Müzakereci...

Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'a gelen Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Baş Müzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yılmaz, Bakan Bozkır'a kent ekonomisinin gelişme süreci ile spor ve turizm gibi alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Samsun ile ilgili bilgi aldı. Bakan Volkan Bozkır'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un ekonomisi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Yılmaz, "Hali hazırda iki büyük organize sanayimiz var. Lojistik OSB ve 2 yeni OSB ile 5 tane organize sanayi bölgesiyle sanayi yatırımları devam ediyor. İki büyük ovamızda 250 bin hektarlık alanda sulanabilir büyük tarım üretimleri yapılıyor. Tarım ve tarıma dayalı sanayi de kent ekonomisinin yüzde 27'sini oluşturuyor. Sanayinin payı ise gayri safi milli hasıla içerisinde yüzde 23'ler, hizmetler sektöründe yüzde 52'ler seviyesinde. Hizmetler sektörü içinde az olan turizm payını artırmaya çalışıyoruz. Turizmde etkili olmaya çalışıyoruz. Özellikle turizmde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni tabiat parkı, turizm öğesi haline getirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında son 10 yıl içinde sağlık hizmetleri sektörü çok öne çıktı. Gençlik ve Spor Bakanımızın şehrimizde olmasıyla sportif alt yapı yatırımları ve spor turizminin artırılması konusunda Samsun, büyük bir gelişme yaşıyor. Samsun, hemen hemen bütün sporların yapılabileceği bir şehir haline geliyor." diye konuştu.

"SAMSUN, BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

İstiklal savaşının başladığı yer olması sebebiyle Samsun'un her Türk gencinin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kalbinde özel bir yerinin olduğuna dikkat çeken AB Bakanı Volkan Bozkır da şöyle konuştu: "Hepimizin Samsun ile ilgili ayrı bir hissiyatı var. Vatandaşın ayağına hizmet götüren, bugüne kadar belediyecilik kavramında yer almayan yeni unsurların ilave olduğu, gerçekten demokrasinin bir anlamda yerel yönetimler bakımından tecelli ettiği bir ortamda yaşıyoruz. Bu anlamda Samsun'un ne kadar önemli bir kent olduğunun farkındayız, biliyoruz. AB Bakanlığı açısından Samsun, bizim önem verdiğimiz bir ilimiz. Elimizdeki AB imkanlarının bu güzide ilimize aktarılması, bu imkanları milletimizin kullanması için arzu ve çaba içindeyiz. 2002-2015 yılları arasında AB'ye bin 2013 proje gerçekleştirdik ve buraya 160 milyon euroluk kaynak aktardık. Ulusal ajansımız da yaklaşık 7 milyon euroluk bir kaynağı Samsunlu kardeşlerimize tahsis etti. AB projelerine istifade bakımından Samsun'un ne kadar tecrübeli olduğu ortada. Samsun'a destek vermeye devam edeceğiz."

"STK'LAR DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR"

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlen Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Volkan Bozkır, "Bugünkü toplantımızın da amacı sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmektir. Sivil toplum, demokrasinin gereğidir. Türkiye bugün, cumhuriyet tarihin en büyük sivil toplum rakamına ulaşmıştır. 50'li rakamlardan 105 bin sivil toplum örgütünün olduğu bir noktaya geldik. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmekten büyük bir haz duyacağız. Bize yol açacak vizyoner görüşlerini ve eleştirilerini alacağız. Biz de onlara AB projeleri, Ulusal Ajans kaynakları konusunda bilgiler vereceğiz. Arkadaşlarım gelip proje çalışmalarını yürütecekler. Samsun'un daha iyi noktaya gelmesi için çaba harcayacağız." şeklinde konuştu.

"SAMSUN-KALIN DEMİRYOLU PROJESİ, 2017'DE BİTECEK"

Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarıyla finanse edilen Türkiye'nin en büyük ölçekli projesi olan Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi'ne de değinen Bakan Bozkır, "Çok önemli bir proje daha var ki Samsun-Kalın demiryolunun modernizasyonudur. 285 milyon euroluk bir proje. Bu da Türkiye'de bir ile verilmiş en büyük projedir. Modernizasyon çalışmasının ilk ray sökümü, geçtiğimiz eylül ayında başlamıştı. 2017'de de hizmete girecek." ifadelerini kullandı.

Demirağlar Projesi kapsamında inşa edilen 378 kilometrelik Samsun-Kalın demir yolu hattının alt yapı ve üst yapı standartları yükseltilecek hatta sinyalizasyon sistemi kurulacak. Avrupa Birliği(AB) hibe fonlarıyla finanse edilen en büyük ölçekli proje olduğu bildirilen Samsun-Kalın demir yolu hattı modernizasyon çalışmaları tamamlandığında 48 tarihi köprü restore edilerek, 30 köprü ve bin 54 menfez yeniden yapılacak.

Konuşmaların ardından belediyenin ziyaret anı defterini de imzalayan AB Bakanı Volkan Bozkır'a Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından su basar ormanlarının bir tablosu hediye edildi.

AB Bakanı Bozkır: Samsun-Kalın Demiryolu Projesi, 2017’de bitecek

AB Bakanı Bozkır: Samsun-Kalın Demiryolu Projesi, 2017’de bitecek

AB Bakanı Bozkır: Samsun-Kalın Demiryolu Projesi, 2017’de bitecek

AB Bakanı Bozkır: Samsun-Kalın Demiryolu Projesi, 2017’de bitecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim