• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

AB Bakanı Bozkır, KKTC Meclis Başkanı Siber'i ziyaret etti

AB Bakanı Bozkır, KKTC Meclis Başkanı Siber'i ziyaret etti
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti. Bozkır, ziyarette yaptığı açıklamada, "64. Hükümetin bakanı olarak ilk ziyareti, boynumuzun borcu olarak KKTC'ye yapıyoruz." dedi.

Volkan Bozkır, KKTC'deki temasları çerçevesinde Meclis Başkanı Siber ile makamında bir araya geldi. 2016'nın hem KKTC hem de Türkiye için çok önemli gelişmeler beklenen bir yıl olduğunu ifade eden Bozkır, Kıbrıs sorununun çözümü açısından çok ileri bir aşamaya gelindiğini, Türkiye'nin de AB'yle ilişkilerde yeni bir platforma ulaştığını kaydetti.

Bozkır, AB'yle yoğun temasların olacağı bir yıla girildiğini belirterek, bunun öncesinde KKTC yetkilileriyle görüş teatisinde bulunmayı ve sonrasında AB yetkilileriyle görüşmeyi uygun bulduğunu söyledi. Bozkır, Türk yetkililerinin iyi yıl dileklerini ileterek, Her zamanki gibi KKTC'nin yanında, arkasında olacaklarını vurguladı.

SİBER: BARIŞ DİLİ KULLANMAK İSTİYORUZ

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, 2016'da önemli gelişmeler yaşanmasını beklediklerini bu gelişmelerin olumlu olmasının da herkesin ortak arzusu olduğunu söyledi. Kıbrıs Türk halkının yakın tarihinin hüzün ve acılarla dolu olduğunu anımsatan Siber, "Tek arzumuz kendi kimliğimizle dünyadaki yerimizi almamızdır." dedi.

Rum Yönetimi Meclis Başkanı'nın zaman zaman açıklama yaptığını ve halkın kendisini susmakla eleştirdiğini söyleyen Siber, "Biz barış dili kullanmak istiyoruz hem kendi hem de Rumların haklarına saygılıyız onlardan da aynını bekliyoruz." dedi.

Siber, kendilerinin eşit haklara sahip azınlık ve hissetmeyecekleri bir çözüme hazır olduklarını yoksa nasıl olursa olsun bir çözüm beklentisi içerisinde olmadıklarını vurguladı.

AB Bakanı Bozkır, KKTC Meclis Başkanı Siber'i ziyaret etti

AB Bakanı Bozkır, KKTC Meclis Başkanı Siber'i ziyaret etti

AB Bakanı Bozkır, KKTC Meclis Başkanı Siber'i ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim