• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

AB ’9 Mayıs Avrupa Günü’nü’ Anneler Günü İle Birleştirdi

AB ’9 Mayıs Avrupa Günü’nü’ Anneler Günü İle Birleştirdi
Avrupa Birliği (AB), bu yıl "9 Mayıs Avrupa Günü" etkinliklerini Anneler Günü ile birleştirdi.

Avrupa Birliği (AB), bu yıl "9 Mayıs Avrupa Günü" etkinliklerini Anneler Günü ile birleştirdi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 7 ve 8 Mayıs'ta CerModern'de etkinlik düzenlenecek.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği'nin bir başarı öyküsü olduğu belirterek, Avrupa'da barışı ve refahı sağlayan, tek para birimini (euro) ve insanların, sermayenin, hizmetlerin ve malların serbest hareket ettiği sınırsız "tek pazarı" yaratan yarım yüzyıllık bir öykü olduğu kaydedildi. Başarı öyküsünün her yıl olduğu gibi 9 Mayıs'ta, yani AB'nin kurucularından Robert Schuman'ın 1950'de yaptığı ve Avrupa ülkelerini tek bir topluluk altında bir araya getirme vizyonunu ortaya koyduğu deklarasyonun yıl dönümünde kutlandığı kaydedilen açıklamada, "Bu yıl barış içinde birlikte yaşama olan inancımızı vurgularken "yaşasın birlik" diyoruz. 9 Mayıs Avrupa Günü, bu yıl Ankaralılar için çarpıcı etkinliklerle dolu. CerModern'de genç, yaşlı, çocuk demeden herkese hitap eden ama özellikle annelerimizi onurlandıran bir dolu etkinlik. Zira bu yıl 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamalarını Anneler Günü kutlamalarıyla birleştirdik" ifadeleri kullanıldı.

AB'nin bir gelecek projesi olduğu hatırlatılan açıklamada, CerModern'deki etkinliklere katılan çocukların bilim otobüsü, oyun köşesi, sergiler ve masallarla dolu eğlenceli bir gün geçireceği ifade edildi. Ayrıca farklı ülkelerce hazırlanmış animasyon filmlerini izleme fırsatı bulacağı belirtildi.

8 Mayıs Pazar günü son dönemin adından en çok söz ettiren gruplarından birisi olan Jetlag Allstars'ın da Ankaralılar'la buluşacağı belirtilen açıklamada, "Pilot kıyafetleriyle fenomen olma yolunda hızla ilerleyen bir viyola, bir akustik bas ve bir gitar sanatçısından oluşan grup, CerModern'de saat 16.00'daki uçuşuna sizleri de bekliyor. Bu keyifli uçuşun ardından Tatavla konseri ile Balkan türkülerinden Safarad müziğine, İzmir'in Minorelerinden Rum Murmurikalarına uzanan, tadı damakta kalan bir müzik ziyafeti vaat ediyoruz" denildi.

Avrupa Günü spesiyalitesinin servis edileceği belirtilen açıklamada, "Pazar günü çocuklar oyunda, gençler konserde peki ya anneler; onlar da iki özel mutfak atölyesinde farklı Avrupa yemekleriyle tanışacak. Önce Hollandalı şef Wilco van Herpen makarna salatalarında basit ama leziz farklar yaratmanın sırlarını anlatacak. Ünlü İtalyan şef Claudio Chinali'nin yemek atölyesi ise sizleri Sorrento sahiline götürecek. Akşama "Gnocchi alla Sorrentina" ile masalarınız Avrupa lezzeti ile dolacak. Bu atölyeler annesine Anneler Günü için Avrupa esintili bir sofra hazırlamak isteyenler için de dikkat çekici bir alternatif" ifadeleri kullanıldı.

AB ’9 Mayıs Avrupa Günü’nü’ Anneler Günü İle Birleştirdi

AB ’9 Mayıs Avrupa Günü’nü’ Anneler Günü İle Birleştirdi

AB ’9 Mayıs Avrupa Günü’nü’ Anneler Günü İle Birleştirdi

AB ’9 Mayıs Avrupa Günü’nü’ Anneler Günü İle Birleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim