• BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

A Semt Pazarı Başkanı Ve Yönetim Kurulu Saadet Partisi Ne Ziyaret

A Semt Pazarı Başkanı Ve Yönetim Kurulu Saadet Partisi Ne Ziyaret
A Semt Pazarı Dernek Başkanı Sıddık Benli ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan'ı makamında...

A Semt Pazarı Dernek Başkanı Sıddık Benli ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan'ı makamında ziyaret etti.

Sıddık Benli ziyarette semt pazarlarında tezgah açan birçok üyesinin 2007 yılında aldıkları kredinin borçlarını ilk başlarda düzenli ödediklerini fakat 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra uzun süre semt pazarlarını kuramadıklarını ve işlerinin bozulduğunu belirtti. Borçlarının destek amaçlı olarak verildiğini belirten Benli, bugün birçok tezgah sahibinin bu borcu ödeyemeyecek durumda olduğunu ve kendilerine geçmiş dönemde milletvekilleri tarafından defalarca borçlarının silineceği yönünde söz verildiğini belirtti. Borçlarının sadece ertelendiğini belirten Benli, bu borçların silinmesini beklediklerini belirtti.

Sıddık Benli ayrıca, Van'da kapalı semt pazarı yerleri olmadığından dolayı özellikle soğuk ve yağışlı havalarda çok büyük sıkıntı yaşadıklarını işlerinin de olumsuz etkilendiğini bu nedenle kapalı sem pazar yerlerini ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, konuyu yakından takip ettiklerini ve borçların silinmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirti. Semt pazarlarında bin civarında tezgah sahibinin olduğunu ifade eden İlhan, bunlarında ortalama 7 kişilik aileler olduğunu ve 7 bin kişinin bu pazarlardan geçimini sağladığını söyledi. Tezgah sahibi kişilerin borç sorununun ivedilikle çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özay İlhan, kapalı semt pazarlarının olmamasının hem tezgah sahiplerine hem vatandaşa büyük sıkıntı oluşturduğunu kışın kar, soğuk yağmur yazınsa sıcaktan dolayı işlerin etkilendiğini belirterek belediyelerin bir an evvel kapalı semt pazarları yapması gerektiğini ifade etti. Van'ın Vanlının her türlü sorunuyla yakından ilgilendiklerini ifade eden İlhan, semt pazarlarında faaliyet gösteren tezgahtar vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yakından takip edeceklerini ve çözümü konusunda da ellerinde geleni yapacaklarını söyledi. Sıddık Benli ve yönetiminin ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

A Semt Pazarı Başkanı Ve Yönetim Kurulu Saadet Partisi Ne Ziyaret

A Semt Pazarı Başkanı Ve Yönetim Kurulu Saadet Partisi Ne Ziyaret

A Semt Pazarı Başkanı Ve Yönetim Kurulu Saadet Partisi Ne Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim