• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı
Türkiye A Milli Futbol Takımı'na Konya'dan sonra Antalya'dan da büyük sevgi seli.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'na Konya'dan sonra Antalya'dan da büyük sevgi seli.

18 yıl aradan sonra Antalya'da yapılan EURO 2016 öncesi Türkiye – İsveç hazırlık maçında şehirde yaşayan tüm sporseverler stadyumu doldurdu. Görsel şölenin yaşandığı gecede son dönemlerde yaşanan terör saldırıları dolayısıyla sıkı tedbirler

Fransa'da haziran ayında düzenlenecek EURO 2016 öncesi Türkiye A Milli Takımı ilk hazırlık maçını 18 yıl aradan sonra Antalya'da yapılan Antalya Arena'da İsveç ile oynadı. 33 bin kapasiteli stadyum Antalyalı sporseverler tarafından tıklık tıklım doldurulurken, Ay yıldızlı takımın sahadan 2-1 galip ayrılması ayrı bir sevinç yaşattı.

EURO 2016 elemelerini Konya'da oynayan Türkiye A Milli Takımı, bu kez yüzünü Akdeniz'in incisi Antalya'ya döndü ve ev sahibi şehir Ay yıldızlı oyuncuları bağrına bastı.

ANTALYA'DA 18 YIL SONRA

Türkiye-İsveç hazırlık müsabakası, aynı zamanda A Milli Takım'ın geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete sunulan Antalya Stadı'nda oynadığı ilk maç oldu. Bu karşılaşma, A Milli Takım'ın Antalya'da oynayacağı üçüncü maç olarak da kayıtlara geçti. A Milli Takım, Antalya'da en son 21 Ocak 1998'de Arnavutluk ile özel maçta karşı karşıya gelmişti. Temeli 23 Haziran 2013'te atılan 33 bin kişi kapasiteli stadyum, 103 milyon lira maliyetle 28 ayda tamamlandı ve Spor Toto Süper Lig'de 26 Ekim 2015'teki Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla açılmıştı.

32 BİN 500 TÜRK BAYRAĞI DONATILDI, MEHTER MARŞI İLE MAÇA BAŞLANDI

Ay yıldızlı taraftarların tamamen doldurduğu stadyumun hoparlörlerinden karşılaşma öncesi ve devre arası boyunca mehter marşları çalındı. Zaman zamanda "Benim memleketim" şarkısı tüm Antalya'yı inletti. Tribünlere dağıtılan 32 bin 500 Türk bayrağını aynı anda sallayan taraftarlar, "Her Türk Asker Doğar', "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde tezahüratlar yaparak stadyumu inletti.

TERÖR SALDIRILARI SONRASI ÖZEL TEDBİR ALINDI

A Milli Futbol Takımı'nın İsveç ile oynadığı hazırlık maçında İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında 600 özel güvenlik ile 700 polisin görev yapması kararlaştırılmıştı. İstanbul ve Belçika'da meydana gelen terör saldırıları ve Galatasaray – Fenerbahçe maçının ciddi bir ihbar sonucu ertelenmesinin ardından Antalya'daki güvenlik seviyesi de en üst düzeye çıkarıldı. Maça sayılı günler kala görevli sayısı artırıldı. Maç günü statta 600 özel güvenlik ile bin civarında polis görev yaptı ve stat çevresinde üst düzeyde yüksek güvenlikli tedbiri alındı. Polis stadyum çevresinde kuş uçurtmadı. Stadyum çevresine hiç bir araç park ettirilemezken maça gelen taraftarlar didik didik arandı.

262 SURİYELİ MAÇI STADYUM'DAN İZLEDİ

Bu arada karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonunu ortaklaşa düzenlediği organizasyonla Gaziantep'ten getirilen, aralarında çocukların da bulunduğu 262 Suriyeli sığınmacı da izledi. Karşılaşmaya da her iki ülke takımının futbolcuları 22 Suriyeli çocukla birlikte çıkarken, A Milli Takım oyuncuları üzerinde "Vatan Bölünmez" yazılı pankart taşıdı. Maç öncesi Barcelona'da forma giyen Arda Turan'a seyirciler yoğun ilgi gösterirken, bir ara yıldız futbolcuyu yanlarına çağırdı. Deneyimli oyuncu korkmadan Suriyeli taraftarlar ve çocukların bulunduğu bölüme girerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

BİLETLER GÜNLER ÖNCESİNDEN TÜKENDİ

Türkiye ile İsveç milli takımları arasındaki hazırlık maçının biletleri günler önce tükendi. 18 yıl aradan sonra Antalya'da maça çıkan A Milli Futbol Takımı'na büyük ilgi gösteren seyirciler unutulmaz bir gece yaşadı.

Cihan

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı

A Milli Takım'ın yeni göz bebeği Antalya tam not aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim