• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

A Milli Takım yenilgiye doymadı

A Milli Takım yenilgiye doymadı
A Milli Futbol Takımı, özel maçta Brezilya'ya 4-0 yenilirken, millilerin Kazakistan ile yapacakları maç öncesi ortaya koydukları performans vasatın altında kaldı.

İki ülke milli takımları arasında 58 yıl aradan sonra İstanbul'da yapılan mücadelede "Sambacılar", ilk yarıda 3 gol attıkları karşılaşmayı rahat bir oyunla kazanmasını bildi. 

Sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan önemli oyuncuların yanı sıra çok sayıda as oyuncusunu da yedekte tutan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, ikinci yarı başlarken yaptığı oyuncu değişiklikleri de sonucu değiştirmedi.  

Karşılaşmanın ardından bütün tribünlerin alkışladığı Brezilyalı futbolcular, tribünlerin sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yaptığı üç maçta 1 puanla son sırada bulunan A Milli Futbol Takımı, gruptaki 4. maçında 16 Kasım Pazar günü İstanbul'da, kendisiyle aynı puana sahip Kazakistan ile karşılaşacak. 

11,5 yıl sonra 4-0'lık yenilgi

A Milli Futbol Takımı, 11,5 yıl sonra bir maçı 4-0'lık skorla kaybetti.

Bundan önce 30 Nisan 2003'te Çek Cumhuriyeti ile Teblice'de yaptığı özel maçta 4-0'lık yenilgi yaşayan ay-yıldızlılar, yine özel bir maçta bu kez Brezilya karşısında aynı skorla yenilgi aldı. 

Bu skor aynı zamanda A Milli Futbol Takımı'nın Fatih Terim yönetiminde aldığı en farklı skorlu mağlubiyet oldu. 

Brezilya'ya alkış, millilere tepki

Brezilya'nın 44. dakikada bulduğu 3. golden sonra tribünler "Sambacılar"ı alkışlarken, ay-yıldızlı futbolculara ise tepki gösterdi. 

Willian'ın golünden sonra futbol severler alkışlarla Brezilya takımına sevgi gösterilerinde bulundu. Milliler golün ardından karşılaşmaya başladıktan sonra da tribünlerden yuhalama sesleri yükseldi. 

Yenilen 4. golün ardından statta ay-yıldızlı ekibe tepkiler arttı. İkinci yarıda oyuna giren Caner Erkin, dışarı giden bir şutundan sonra gelen yuhalamalara yönelik, el hareketiyle tepki gösterdi.  

Tribünlerde Neymar tezahüratı

Neymar'ın 60. dakikada takımı adına attığı 4. golden sonra neredeyse bütün tribünler, Brezilyalı futbolcu için tezahürat yaptı. 

Brezilyalı yıldız tribünlere yaptığı işaretlerle, sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Barcelona'da forma giyen yıldız futbolcu, Türkiye karşısında, milli takım kariyerinde 59. maçında 42. golüne imzasını attı.  

"Yeter Yıldırım Demirören yeter" tezahüratları 

Neymar'ın 20. dakikada gelen golünden sonra futbol severler Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik tepkili tezahüratlar yaptı. 

Brezilyalı yıldız golünden sonra saha içinde takım arkadaşlarıyla sevinç gösterileri yaparken, tribünler "Yeter Yıldırım Demirören Yeter" şeklinde tempo tuttu. Aynı tezahürat millilerin ilk yarıda kalesinde gördüğü diğer gollerden sonra da yapıldı. 

Karşılaşmanın devre arasında Brezilyalı gazeteciler büyük bir merak Türk gazetecilere "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratlarını sordu. Brezilyalılar, tribünlerin TFF Başkanı'na yönelik tepkisini şaşkınlıkla karşıladı.  

Bu arada futbol severler, Neymar'a yapılan fauller sonrası milli futbolculara tepki gösterdi. 

Semih'in şanssızlığı

Karşılaşmanın 24. dakikasında ay-yıldızlı ekipte kendi kalesine gol atan Semih Kaya, bu sezon ikinci kez bu şanssızlığı yaşadı. 

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Borussia Dortmund takımına deplasmanda 4-1 yenildikleri maçta kendi kalesine bir gol atan sarı-kırmızılı futbolcu, milli maçta da aynı durumla karşı karşıya kaldı.

Semih, savunmada çıkarmaya çalıştığı topu ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdikten sonra büyük bir üzüntü yaşadı. 

4 dakikada iki gol

Brezilya karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapatan A Milli Futbol Takımı, 4 dakika içinde kalesinde iki gol birden gördü. 

Maçın 20. dakikasında savunmanın arasına atılan topta Neymar'a engel olamayan ay-yıldızlı savunma, 24. dakikada da Semih'in kendi kalesine golüyle 2 farklı geriye düştü. 

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim