• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

A Erkek Milli Voleybol Takımı, World League öncesi hazırlıklarını sürdürüyor

A Erkek Milli Voleybol Takımı, World League öncesi hazırlıklarını sürdürüyor
2016 FIVB World League'de mücadele edecek olan A Erkek Milli Voleybol Takımı, CEV konfederasyonunda 2'nci Grup'ta mücadele edecek.

2016 FIVB World League'de mücadele edecek olan A Erkek Milli Voleybol Takımı, CEV konfederasyonunda 2'nci Grup'ta mücadele edecek. FIVB World League 2'nci Grup, A Grubu maçları 17-18-19 Haziran'da İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda oynanacak.

A Grubu'nda Türkiye; Hollanda, Portekiz ve Slovakya ile karşılaşacak. Hemen ardından E Grubu maçları 24-25-26 Haziran tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de oynanacak. Kahire'deki maçlarda Türkiye; Finlandiya, Japonya ve ev sahibi Mısır ile karşılaşacak. 2'nci grubun son grubu olan H Grubu maçları Çin'in Xuancheng kentinde 1-2-3 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. H Grubu'nda Türkiye; Çin, Japonya ve Slovakya ile mücadele edecek.

Grup sıralamasına göre tüm takımların aldıkları puanlar bir havuzda birleşecek ve tüm takımlar içinde en çok puanı toplayan 3 takımın yanı sıra ev sahibi Portekiz'in de katılımıyla FIVB World League 2'nci Grup Final maçları 9-10 Temmuz tarihleri arasında Portekiz'de yapılacak.

A Erkek Milli Voleybol Takımı Baş Antrenörü Emanuel Zanini tarafından açıklanan 14 kişilik kadroda şu isimler bulunuyor;

Liberolar: Caner Dengin, Hasan Yeşilbudak

Smaçörler: Baturalp Burak Güngör, Gökhan Gökgöz, Fırat Ezel Filiz, Kadir Cin

Orta Oyuncular: Faik Samed Güneş, İbrahim Ersin Başaran, Mustafa Koç, Özkan Hayırlı

Pasörler: Arslan Ekşi, Ulaş Kıyak

Pasör Çaprazları: Metin Toy, Serhat Coşkun

Bu arada, A Erkek Milli Voleybol Takımı, Eylül ayında Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek. Avrupa Şampiyonası 2'nci Raunt Elemeleri tarihleri; 15-19 Eylül ve 22-25 Eylül. Elemlerde Türk Milli Takımı'nın rakipleri Beyaz Rusya ve Hollanda olacak.

2016 FIVB World League karşılaşmaları öncesi İzmir'de kampta bulunan A Erkek Milli Takımımız, Mısır ile Atatürk Voleybol Salonu'nda üç hazırlık karşılaşması oynayacak. Karşılaşmalar yarın (26 Mayıs) 15.30'da, 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde ise 17.00'de oynanacak. (Karşılaşmaları TVF Voleybol TV'den takip edebilirsiniz.)

Turnuvalar hakkında açıklamalarda bulunan Erkek Milli Takımlar Başantrenörü Emanuel Zanini, "Bir önceki World League'den biraz daha değişik bir formatta oynanacak olan bu turnuvada yarışacağımız ve ev sahipliği yapacağımız için onur duyuyoruz. Rekabetin en üst seviyede yaşanacağı bu turnuvada gençleştirilmiş kadromuzla çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bu genç ekibin oynayacağı voleybolu izlemek çok keyifli olacak. Turnuvaya hazırlanmak için çok kısa bir süremiz vardı fakat biz bu sınırlı zamanda çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Hedefimiz; savaşçı yapımızla Portekiz'de oynanacak finallerde yer almak." şeklinde ifadelerde bulundu.

A Erkek Milli Takımı'nın yaz programı şöyle;

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup A Grubu: Türkiye, İzmir / 17-19 Haziran

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup E Grubu: Mısır / 24-26 Haziran

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup H Grubu: Çin, Xuancheng / 1-3 Temmuz

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup Finali: Portekiz / 9-10 Temmuz

A Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. Round Elemesi: Türkiye / 15-19 Eylül

A Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. Round Elemesi: Hollanda / 22-25 Eylül

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim