• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

90 Girişimciye Sertifikaları Törenle Verildi

90 Girişimciye Sertifikaları Törenle Verildi
Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 90 girişimciye...

Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 90 girişimciye sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 90 girişimciye sertifikaları verildi. Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Eğitimci Mehmet Yılmaz ve girişimciler katıldı. Burada konuşan KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "Bizim uygulamalı girişimcilik eğitimlerini ilimizde paydaşlarımızla beraber organize ederek onların katkılarıyla sizlere ulaştırılmasında vesile olması hasebiyle de sayın başkanımın bu konuda katkıları çok çok yüksek. Battalgazi Belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu program sayısı 15 ve vermiş olduğu sertifika sayısı da 450'ye ulaştı. Bu rakam oldukça yüksek bir rakam ve büyük bir başarı. Bu Battalgazi Belediyemizle ilgili dev bir işbirliği. Bu eğitimin sizlere ulaşmasında katkıları, emeği, çabaları, vizyonu ve size göstermiş olduğu değer takdire şayandır. 2016 yılının daha verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, İŞKUR Bölge Müdürlüğü döneminde Malatya'nın hibe ve desteklerden yararlanması için yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Gürkan, "Özelleştirme, sosyal destek projeleri olsun, toplum yararına çalışma programı, farklı istihdam projeleri ve işsizlik sigortasının ilk uygulaması olması hasebiyle ülkede bir tedirginlik vardı. Bu programların uygulanıp uygulanamayacağı bir tedirginlik oluşturuyordu. Biz o dönemde ülkede diğer illerin kullanmadığı bütçelerin büyük bir ekseriyetini Malatya'da ki müteşebbislerimiz, istihdam oluşturan kurum ve kuruluşlara aktardık. Aktarırken de Murat beydeki heyecanı kendimdeki heyecan gibi gördüm. O zaman devletle iş yapmak, devletle ilgili kredi de olsa korku ve endişe vardı. Biz o zamanda kendi ekibimizle birlikte tüm kurum ve kuruluşlara özellikle organize sanayideki kuruluş varsa ki bunların çoğu projelerini biz kendimiz hazırlayarak yeni istihdam gücü oluşturmak için çalıştık. Başarılı da olduk" şeklinde konuştu.

SERTİFİKA ALAN GİRİŞİMCİ SAYISI 450'YE ULAŞTI

Başkan Gürkan'ın yaptığı konuşmanın ardından 90 girişimciye sertifikaları Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki tarafından verildi. Sertifikasını alan 90 girişimci ile birlikte Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ve sertifika alan girişimci sayısı 450'ye ulaştı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler, 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplam da 150 bin TL destekten yararlanabilecek.

90 Girişimciye Sertifikaları Törenle Verildi

90 Girişimciye Sertifikaları Törenle Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim