• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

9 günde 10’u şehit 42 ölü

9 günde 10’u şehit 42 ölü
Türkiye 52 gündür geçici hükümet yönetiminde. Erdoğan 'çözüm'ü bitirirken Türkiye'yi fiili savaş durumuna soktu, terör tırmandı. Saray, ülkeyi kaos içinde erken seçime sürüklüyor.

20 Temmuz: Suruç’ta IŞİD militanları tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında 32 kişi yaşamını yitirdi 103 kişi yaralandı.

20 Temmuz: Adıyaman’da PKK’liller ile askerler arasındaki çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu.

22 Temmuz: Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evinde şehit edildi.

23 Temmuz: Kilis’in Elbeyli ilçesinde IŞİD militanlarının düzenlediği saldırıda Astsubay Yalçın Nane şehit oldu. 2 asker de yaralandı

23 Temmuz: Diyarbakır’da polis memuru Tansu Aydın şehit oldu.

25 Temmuz: Diyarbakır’da düzenlenen saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz ve Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu.

26 Temmuz: İstanbul Gazi Mahallesi’nde polis memuru Muhammet Fatih Sivri şehit oldu.

27 Temmuz: Muş’un Malazgirt ilçesinde Binbaşı Arslan Kulaksız şehit edildi. Eşi de kolundan hafif yaralandı.

27 Temmuz: Van’da zırhlı araca düzenlenen saldırıda 1 asker yaralandı.

28 Temmuz: Şemdin’de astsubay Ziya Sarpkaya ilçe merkezinde uğradığı saldırıda şehit oldu.

 

Gerginlik bitmiyor

CİZRE: Yafes mahallesinde polis ekibine ses bombası atıldı. 1 polis ve 2 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklardanYasemin Başkurt’un polis tarafından öldürülen Nihat Kazanhan’ın kuzeni olduğu belirlendi.

DİYARBAKIR: Kulp İlçesi ile Muş arasında bulunan karayolundaki iki köprü, saat 02.00 sıralarında altına yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı ile patlatıldı. Köprüler kullanılamaz hale geldi.

MARDİN: Dargeçit’te Bahçebaşı Mahallesi’ndeki kaymakamlık binasının ikinci katına dün sabah bir grup PKK’li roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Ölen ve yaralanan olmadı.

ŞIRNAK: Beytüşebbap ikinci köprü mevkiinde bir grup PKK’lı askeri araca el yapımı patlayıcı atılması sonucu bir asker yaralandı.

BATMAN: Sason-Batman karayolunun 4. kilometresindeki Zafer Mahallesi girişinde bulunan otobüs durağının yakınında tespit edilen patlayıcı imha edildi.

ERZURUM: Kırıkhan Karakolu’na uzun namlulu silahlarla saldıran 3 PKK’li çıkan çatışmanın ardından aracı da olay yerinde bırakarak kaçtı.

VAN: Solaha mevkisinde bulunan 108. Toplu Alay Komutanlığına, önceki gece saat 21.30 sıralarında PKK’lilerce uzun namlulu silahlarla ateş edildi.

BİNGÖL: Yedisu İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün saat 16.00’da bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

TUNCELİ: Hozat Karayolu’nda yolu kesen PKK’li grup araçlarda kimlik kontrolü yaptı. PKK’liler daha sonra, 1 arazöz, 1 yangın ilk müdahale aracı ve bir cipi yaktı. 2 kobra ormanlık alanları bombaladı.

ERZURUM: Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

BATMAN: Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü'nde, korucuların bulunduğu araç geçerken, yol kenarındaki çilek kasalarına PKK'lıların yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda patlatıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

 

39 ilde operasyon... 1302 gözaltı 

Başbakanlık bugün yaptığı açıklamada IŞİD, PKK ve DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyonda 1302 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon yapılan iller ve gözaltı sayılarının bir kısmı şöyle: 

MERSİN: 30 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi, 30 kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ: PKK’ye yönelik opersayonda eski BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik’in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

ERZURUM: YDGH’ye yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Karayazı ilçesinde gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HAKKÂRİ: Hakkâri’de YDGH’ye yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR: 6 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda çeşitli patlayıcı madde, silah, mermi ve şarjör ele geçirildi,

MALATYA: PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyorda 8 kişi gözaltına alındı.

BATMAN: IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı 1’i serbest bırakıldı

ADANA: 11 zanlıdan 5’i tutuklandı 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. YDGH operasyonunda gözaltına alınan 2’si kadın 16 kişi, adliyeye sevk edildi.

BURSA: YDGH operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 14’ü tutuklandı.

ANTALYA: MLKP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan biri savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İSTANBUL: Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden aralarında DAEŞ’in ‘Türkiye’deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi’ olduğu iddia edilen Abdullah Abdullayev’in de olduğu 5 kişi tutuklandı.

 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim