• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama Konferansı Başladı

9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama Konferansı Başladı
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde Kastamonu'da 9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama konferansı başladı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde Kastamonu'da 9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama konferansı başladı.

Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Turizm Araştırmaları Derneği işbirliğinde 7-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama konferansı başladı. "Turizm Rehberliği Eğitimi"nin ele alınacağı konferansta konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, bu tür ilmi toplantıların tertip edilmesindeki asıl gayenin Türkiye'de turizmin gelişmesi için yapılması gereken konular hakkında fikir alışverişinde bulunarak yol haritasının belirlenme olduğunu söyledi. Rektör Aydın, "Özelde ise turist rehberlerini yetiştirme konusunu bütün yönleriyle ve ayrıntılarıyla tartışmak ve ortak hareket ederek ülkemiz turizminin geleceğine yönelik fayda temin etmektir. Bu tür faaliyetler üniversitelerin gelişmesine katkı sağladığı gibi fikir alışverişi ve dostluk köprülerinin de teşekkül etmesi açısından büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kastamonu Üniversitesi'nin yaptığı çalışmalarla, Kastamonu'ya, Türkiye'ye, Türk ve İslam dünyasına katkı sağlamaya çalıştığını söyleyen Rektör Aydın, "Bundan sonrada bu ve buna benzer çalışmalarımız Devletimizin belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine uygun bir biçimde siz değerli akademisyenlerin de desteği ve katkısıyla devam edecektir. Bu faaliyet daha önceleri sivil toplum kuruluşları tarafından birçok kez düzenlenmiştir. Fakat bu sefer bir Üniversite çatısı altında yapılması bizim için daha önem taşımaktadır. Bu faaliyet neticesinde Turist rehberlerinin mevcut durumu, problemlerine hal çareleri ve yetiştirilmesi konusunda faydalı fikirlerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu yıl mezun olacak Turist Rehberliği bölümü öğrencilerimiz için de faydalı olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kozak ise, yaptıkları çalışmaların yeni hazırlanan Anayasa ile bir ilgisinin olmadığını belirterek, sadece Türkiye'nin turizm konusunda bir yerlere gelmesinden fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Kozak, yaptıkları akademik çalışmaların bir yaptırımı olmadığını tamamen öneri ve tavsiye üzerine olduğunu sözlerine ekledi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş de, Kastamonu Üniversitesi'nin 11 fakülte, 4 yüksekokul, 2 enstitü, 11 meslek yüksekokuluna bağlı 13 birim, 19 araştırma ve uygulama merkeziyle akademik faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bu yıl aramıza katılan talebelerimiz ile toplam talebe sayımız 24 bin civarında oldu. Bunun bin 300'e yakını 37 farklı ülkeden milletlerarası talebe. Bu eğitim-öğretim yılında akademik kadromuzu da birbirinden değerli isimler ile daha da güçlendirdik. Şu an 700'e yakın akademisyenimiz var. Sayımızı her geçen yıl artırma arzusundayız. Ayrıca Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Malezya, Arnavutluk, Ukrayna, Mısır gibi ülkelerden 22 milletlerarası hocamız da üniversitemizde vazife yapmaktadır"

Konuşmaların ardından öğrenciler, kendi ülkelerine ait halk oyunları gösterilerini sundu. Ardından konferansa geçildi. Konferansın 9 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama Konferansı Başladı

9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama Konferansı Başladı

9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama Konferansı Başladı

9. Akademik, Turizm Eğitimi Arama Konferansı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim