• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

81 yaşındaki hastanın mesanesinden 1 kiloluk tümör çıktı

81 yaşındaki hastanın mesanesinden 1 kiloluk tümör çıktı
Zonguldak'ta ağrıları nedeniyle yürüme zorluğu çeken 81 yaşındaki kadının mesanesinden 1 kilograma yakın tümöral kitle çıkartıldı.

Zonguldak'ta ağrıları nedeniyle yürüme zorluğu çeken 81 yaşındaki kadının mesanesinden 1 kilograma yakın tümöral kitle çıkartıldı.

Zonguldak'ta 3 yıl önce beyin kanaması geçiren 81 yaşındaki Nadide Gür, idrar kaçırma şikayetiyle Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Üroloji Bölümü'nde tedavi olan yaşlı kadının mesanesinde 1 kilograma yakın tümör kitlesi tespit edildi. Ameliyata alınan yaşlı kadının ameliyatı başarıyla tamamlanırken, yürüme güçlüğü ile ağrıları da son buldu. Yaşanan süreci anlatan BEÜ Üroloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın Mungan, hastanın idrar yolu enfeksiyonunun da kontrol altına alındığını ifade etti. Dünya standartlarında hizmet verdiklerini belirten Mungan, şöyle dedi:

"Hastamız 81 yaşında. 3 yıl önce beyin kanaması geçirmiş. İdrar yapma ile birtakım şikayetleri başlamış. Yaklaşık 2-3 yıldır idrarını kaçırıyor. Daimi olarak idrar yolu enfeksiyonu ile karşı karşıyaydık. İdrar torbasının tamamını dolduran bir kitle ile karşılaştık. Dolayısıyla ameliyata almak durumundaydık. Hastamız bize geldiğinde yürüyemiyordu. Ve en güçlü antibiyotiklere rağmen idrar yolu enfeksiyonunu kontrol altına alamıyorduk. Daimi olarak bütün idrarını kaçırıyordu. İdrar torbasında sonda konulabilecek kadar bile yer kalmamıştı. Hastamızın ameliyatta idrar torbasının yani mesanesinden 1 kilograma yakın tümöral kitle çıkardık. Bu oldukça büyük bir tümöral kitleydi. Hastanın yürümesine engel oluyordu. Kitleyi başarıyla çıkardık. Mesanesini de koruduk. Artık kendi mesanesiyle normal olarak yürüyebiliyor. Kontrol altına alınamayan idrar yolu enfeksiyonu kontrol altına alınabildi. Üniversite hastanemizde dünya standartlarında mesane kanseriyle ilgili bütün operasyonlar başarılı şekilde yapılmaktadır. Üniversite hastanemizin üroloji bölümü hem ekipmanları olsun hem de bilgi birikimi olsun tedavi vermeye son derece yeterlidir. Zaten uluslararası çalışmalara da katılıyoruz. Mesane ve diğer kanserlerle ilgili çalışmalara katılarak uluslararası birlikteliğimizi sürdürüyoruz."

Sağlığına yeniden kavuşan annesine refakat eden 63 yaşındaki Nahide Gür, BEÜ Hastanesi yetkililerine teşekkür etti. Annesinin ameliyattan sonra yürüme zorluğunun ortadan kalktığını ifade eden Gür, "Annemin idrar nedeniyle şikayeti vardı. Ameliyattan sonra Allah'a şükürler olsun yürüyebiliyor. Ağrısı gitti. Hocamıza çok teşekkür ederiz. Hastamız en azından idrarını rahat yapabilecek. Yürümekte zorluk çekiyordu ama şimdi yürüyor" şeklinde konuştu.

81 yaşındaki hastanın mesanesinden 1 kiloluk tümör çıktı

81 yaşındaki hastanın mesanesinden 1 kiloluk tümör çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim