• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

80’lik dedeler hedefleri 12’den vurdu

80’lik dedeler hedefleri 12’den vurdu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen "Koşabiliyorsan Koş" projesi kapsamında Isparta'da 80'lik dedeler, attıkları oklarla hedefi 12'den vurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen "Koşabiliyorsan Koş" projesi kapsamında Isparta'da 80'lik dedeler, attıkları oklarla hedefi 12'den vurdu.

Türkiye'de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında başlatılan "Koşabiliyorsan Koş" projesi Isparta'da yeni dönem çalışmalarına 26 Mart'tan itibaren başladı.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından her yaştan vatandaşların spora teşvik edilmesi ve sağlıklı bir yaşama kavuşmasını amaçlayan proje çerçevesinde bu kez 80'lik dedeler okçuluk sporu yaptı. Atatürk Stadı'nda dün de devam eden okçuluk antrenmanlarına, çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı.

Okçuluk Isparta İl Temsilcisi ve Antrenör Yalçın Ünsal ile beraberindeki yetkililer tarafından ata sporu okçuluğu öğrenen 80'lik dedeler, hedefi 12'den vurdu.

Tatlı rekabet içerisinde renkli görüntülere sahne olan proje etkinlikleri çerçevesinde, 80'lik sporcular birbirleriyle yarıştı. Etkinlikler sonunda atış yapan katılımcılara madalya ve katılım sertifikası verildi.

'Sağlıklı yaşam için spor yapın" tavsiyesi

Spor Genel Müdürlüğü'nün 6 yıl önce başlattığı "Koşabiliyorsan Koş" projesi ve Isparta'daki çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, "Spor Genel Müdürlüğümüzün hayata geçirdiği projeye bu yıl büyük bir etkinlikle devam ediyoruz. İlimizde de özellikle 7'den 70'e ve belirli bir yaş üstü vatandaşlarımızın aktif olarak spor yapmaları, sağlıklı bir bedene kavuşmaları anlamında bu spor aktivitelerini yaparken ruhen de rahatlamaları anlamında bu tür aktivitelere ağırlık verdik. Gördüğünüz gibi genç büyüklerimiz ve dedelerimiz de yaptığı işlerden çok mutlu oluyorlar, hem de hoşça vakit geçiriyorlar. İhtiyar delikanlılarımızın hoşça vakit geçirdiklerini ve spor yaptıklarını görüyoruz ve biz de mutlu oluyoruz. Ben buradan tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam için spor yapmalarını tavsiye ederim" dedi.

"Çocuklarımız, anne ve babalarıyla antrenman yapıyorlar"

Proje kapsamında birçok spor dalında faaliyet ve etkinlikler gerçekleştirildiğini kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gevrek, "Okçuluk ve masa tenisi gibi etkinliklerimizin yanı sıra mahallelerde sporcu velilerimiz arasında istasyon yarışmalarımız var. Farklı aktivitelerimiz var. Gördüğümüz kadarıyla velilerimiz bundan zevk alıyorlar. Özellikle çocukların, anne ve babalarıyla antrenman ve spor yapmaları, hem velileri hem de çocuklarımızı mutlu ediyor. Biz de bundan dolayı mutlu oluyoruz" diye konuştu.

"İlgi ve katılım gayet iyi"

Proje ilginin oldukça iyi olduğunu ve günden güne arttığını ileten Gevrek, "İlgi ve katılım gayet iyi, gün geçtikçe çoğalıyor. Biz de Isparta'daki tüm mahallelerde bu uygulamayı yapmaya özen gösteriyoruz ve önümüzdeki dönem de bu tür aktivitelere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, projeden hayli memnun

Proje kapsamında okçuluk sporu yapan 59 yaşındaki Orhan Kara, "Çok güzel, hoşumuza gitti, memnunuz. Eskiden ok atmadım, ilk defa atıyorum. Daha önce başka bir spor da yapmadım ama çok güzel bir şey. Memnun kaldım, devam edeceğim" şeklinde konuştu. Başka spor dallarında da il birinciliği bulunan katılımcılardan emekli imam hatip 86 yaşındaki Memiş Eryiğit ise, "Bocce sporunda Isparta birincisiyiz. Bugün buraya okçuluk sporunu yapmak için geldik. Böyle etkinliklere katıldığımız için çok çok seviniyoruz, hoşumuza gidiyor. Sağlığımı Kur'an'a borçluyum. Gençken aile geçimiyle uğraşıyorduk, şimdi artık onlar bitti, aile geçimi derdimiz yok. Tüm yaşıtlarıma ve yaşlılara spor yapmayı tavsiye ederim. Böyle yerlere gelsinler, kendilerini oyalasınlar. Spor yapsınlar sağlık kazansınlar" ifadelerine yer verdi.

86 yaşındaki katılımcı Yusuf Uysal ise, "Hedefleri vurduk, memnunuz. Bu projeyi çok iyi buluyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim