• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

80 yıllık okul ‘Düşler Akademisi’ oldu

80 yıllık okul ‘Düşler Akademisi’ oldu
Kaş’ın Çukurbağ Köyü’ne ait 80 yıllık okul, Türkiye Vodafone Vakfı’nın katkılarıyla aslına uygun restore edilerek engelsiz yaşam merkezi haline getirildi.


Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezi olan, 80 yıl önce köylülerin imece ile ortaklaşa inşa ettikleri yapılan Çukurbağ İlkokul binasının restorasyonuyla kurulan Düşler Akademisi Kaş, hizmete açıldı. Türkiye Vodafone Vakfı’na tahsis edilen 20 dönüm arazide kurulan,  630 bin TL’ye malolan merkez, 1000 engelliye hizmet verebilecek kapasiteye sahip.
Türkiye Vodafone Vakfı’nın, engelli bireylerin hayata eşit katılımını artırmak amacıyla kurduğu Düşler Akademisi’nin, Antalya Kaş’taki merkezi açıldı. Yaklaşık 80 yıl önce köy halkının imece usulü inşa ettiği ve ilkokul olarak faaliyet gösteren, ancak kapatıldıktan sonra uzun süre ahır olarak kullan bina, tarihi dokusuna zarar verilmeksizin 630 bin TL yatırımla Düşler Akademisi haline dönüştürüldü. Merkezin açılışında Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) Başkanı Ercan Tutal, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İstanbul Ofisi Yöneticisi Hansın Doğan da hazır bulundu.

Küçük mucizeler

Türkiye’de teknoloji ve hizmet yatırımlarının yanı sıra sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerinin altını çizen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt, “Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altındaki faaliyetlerimizle, bugün 3 milyonu aşkın insanın hayatına dokunuyor, toplumsal duyarlılıkların artmasını sağlayacak kanalları açıyoruz” dedi.
Vodafone Türkiye olarak, mobil iletişimin gücüyle, engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmayı, içlerindeki yaşama sevinci ve çabalarını tetiklemeyi hedeflediklerini söyleyen Öğüt, “Vodafone’la mucizeler işte bu kadar kolay’ diyerek, Düşler Akademisi Kaş’ın, engelli dostlarımızın hayatında küçük mucizeler yaratacağını umuyorum” diye konuştu.
“Düşler Akademisi”nin fikir babası da olan Ercan Tutal ise, Kaymakamlık tarafından tahsis edilen merkezin yapımında da “imece usulü” bir çalışma yapıldığının altını çizdi.

Çalışanlar da gönüllü eğitmen

Akademiye isteyen yerli yabancı her engelli birey katılabilecek. Bununla birlikte merkezde çalışmalara katılan gönüllülerin bir bölümü, Vodafone çalışanlarından oluşuyor.
Düşler Akademisi Kaş için yaklaşık 630 bin TL yatırım yapan Vodafone’un, “düşler akademisi” programına bugüne kadarki katkısı toplamda 3 milyon lirayı buldu.

Akıllı uygulamalar

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, engelli öğrencilere verdikleri ve saat olarak kullanılabilen akıllı telefonlarla onların konumlarını belirleyip, konuşma yapabildiklerini söyledi. Süel, “engelli mobil iş havuzu” oluşturarak, engelli çalışan arayan şirketlerin doğrudan öğrencilerine ulaşabildiğini de belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim