• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

80 yaşında yeni mesane

80 yaşında yeni mesane
80 yaşında işçi emeklisi, mesane tümörü ve prostatla ilgili yaşadığı sıkıntılar sonrası yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

80 yaşında işçi emeklisi, mesane tümörü ve prostatla ilgili yaşadığı sıkıntılar sonrası yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Evli ve 4 çocuk babası olan 80 yaşındaki Mahmut Karadeniz, Almanya'da uzun yıllar çalışmış, bir süre uzman çavuş olarak görev almış ardından işçi emeklisi olmuş. 2006 yılından bu yana prostat sorunu yaşadıktan sonra tedavi için soluğu İstanbul'da aldı. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahir Karadeniz'in yaptığı başarılı ameliyatın ardından ilerlemiş yaşına rağmen sağlığına kavuştu.

2006'dan bu yana prostat sorunu yaşadığını belirten hasta Karadeniz, "Kanama şikayetiyle gittiğim hastanede Mmesane kanseri teşhisi konuldu. Teşhis konulduktan sonra bugüne kadar Bursa'da 4 kez kapalı ameliyat oldum. Sıkıntılarım bir türlü sona ermedi. Her doktordan başka ses çıkıyordu. Tekrar ameliyat olursam masada kalacağım, ameliyat sonrasında normal yollardan idrar yapamayacağım söylendi. Bu yaşta kabul edilebilir değildi. 80 yaşındayım, bir torbaya bağlı kalmak yaşam kalitemi tamamen altüst ederdi. Yaptığım araştırmalar sonrasında Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahir Karadeniz'e gitmeye karar verdim" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Medicana International İstanbul Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahir Karadeniz, yapılan ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: "Mesane tümörü zor ve inatçı bir tümördür. Hasta İlerlemiş Mesane Kanseri teşhisiyle bize geldi. 4 sefer ameliyat geçirmiş fakat şikayetleri son bulmamış. İdrarını normal yollardan yapmak istiyordu doğal olarak ve bu yüzden yeni bir mesane için 80 yaşında olması ve 8 saatlik bir ameliyatı kaldırabilmesi önemliydi. Tüm tahliller ve kontroller sonrası ameliyat olabilir kararını verdik. Ameliyatı oldukça başarılı geçti. Yoğun bakıma gerek kalmadan ameliyattan 3 saat sonra servise aldık. Hastamız sağlıklı, tümörü aldık ve artık normal yollardan idrarını yapabiliyor. 80 yaşındaki Mahmut Karadeniz'e yeni bir mesane hediye ettik".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim