• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

80 kişilik iş başvurusunda izdiham yaşandı

80 kişilik iş başvurusunda izdiham yaşandı
Ordu’nun Fatsa ilçesinde İŞKUR tarafından Fatsa Belediyesi, Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri Başkanlığı Fatsa Şubesi, Fatsa Müftülüğü ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne alınacak elemanlarla ilgili başvurularda izdiham yaşandı.

Fatsa Belediyesi’nde gerçekleşen mülakatlara Fatsalı ve bölgede yaşayan vatandaşlardan yoğun ilgi olurken, bekleme esnasında izdiham meydana geldi. İŞKUR bünyesinde 280 kişinin istihdam edileceği mülakatlarda kurumlardan görevli memurlar başvuruları aldılar. Başvuru yapmak için sıra bekleyen Mehmet Irmak isimli vatandaş, “Belediyemiz ve hükümetimize saygı duyuyoruz fakat bu şekilde işçi alımını ilk defa görüyoruz. Başvuruları bayanlar ve erkekler ayrı saatler belirleyerek alabilirlerdi. Yetkililerin bundan sonra bu tür başvuru zamanlarda duyarlılığa davet ediyorum” dedi.
“Ne iş olursa yaparım” diyerek başvuru yapmaya gelen bir vatandaş ise, “Fatsa Belediyesi, Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri Başkanlığı Fatsa Şubesi, Fatsa Müftülüğü ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurumu yapacağım. İş olsun gerisi önemli değil. Buraya gelen herkesin işe ihtiyacı var. O yüzden burada bekliyoruz. İhtiyacı olmayan bir kişi zaten buraya gelmez” ifadelerini kullandı.
“ÜLKE GENELİNDE EN AZ İŞSİZİN OLDUĞU YERİN BAŞINDAYIZ” 
“Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında başvuruları yetkili kişilerin aldığını ifade eden Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, “Belediyemize ve diğer kurumlara işsizleri istihdam etme adına oluşturmuş olduğu bir program. Ordu ilinde birçok kez uygulandı. İlk önce bin 800 kişi olan işçi alım sayısı bin 375 kişi daha eklenerek bu program kapsamında işçilerimiz kurumlara yerleşecekler. Bölgemiz işsizlik anlamında bakıldığı zaman ülke genelinde en az işsizliğin olduğu yerin başlarında geliyor. Bu bakımdan dolayı sevinçliyiz. Buradaki kişilerin iş sahipleri olması bizleri umutlandırdı ve sevindirdi. Fatsa ilçemizde mülakatları gerçekleştiriyoruz. Bölgemiz adına istihdam olmaları vatandaşlarımız için sevindirici bir gelişmedir. 360 başvuru var ve 280 kişi alınacak. Toplum yararına olduğu için park ve bahçelerde bu kişileri çalıştırmayı planlıyoruz. Herkes bu işleri beğenmiyor” dedi.
“YAPILAN BU HİZMETLER BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”
Mülakatlara katılarak kendi kurumana alacağı kişilerle tek tek görüşen Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Mülakatlarda bilgilerini aldık başvuru yapanların. İŞKUR, müftülükte çalıştırılmak üzere 10 kişi tahsis etmişler. En çok müracaat ise müftülüğümüze şuan için. İnşallah herkes için hayırlısı olur. Yapılan bu hizmetler bizim için son derece önemlidir. Kur’an kurslarımız, okul öncesi eğitim yerlerimizin ve camilerimizin bu tür alınacak elemanlara ihtiyacı var. Bu uygulamayı çıkaran herkesten Allah razı olsun.”
Yapılan mülakatlar sonucu başvuruların değerlendirilerek, işe alınacak kişilerin önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim