• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

8 yaşındaki Aslan'ın organları 3 kişiye umut oldu

8 yaşındaki Aslan'ın organları 3 kişiye umut oldu
Kahramanmaraş'ta, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Aslan Gülbay'ın organları 3 kişiye umut oldu.

Kahramanmaraş'ta, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Aslan Gülbay'ın organları 3 kişiye umut oldu. Gülbay'dan alınan bir karaciğer Malatya'da iki böbreğinden biri Adana'da diğeri ise Sağlık Bakanlığınca belirlenecek üçüncü hastaya nakledileceği bildirildi.

Ailesiyle birlikte otomobilleriyle, 15 Ocakta Elbistan'dan Kahramanmaraş'a gelirken Göksun yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan ve dün beyin ölümü gerçekleşen Cuma ve Hatice Gülbay çiftinin ilkokul 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki karaciğer ve bir böbreği 3 saat süren operasyon sonucu alınarak Malatya ve Adana'ya götürüldü. Aslan'ın diğer böbreğinin de Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek hastaya nakledileceği bildirildi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyona Adana'ya gelen organ nakil ekibi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil ekibinden uzmanlar katıldı.

Organ nakliyle ilgili bilgi veren Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, "Hastamız trafik kazası nedeniyle hastanemize getirildi. Dün itibariyle beyin ölümü gerçekleşti. Biz aileyle görüştük ve organlarını bağışlamayı kabul etti. Aslan'ın organlarının başka insanlarda yaşamasının kendileri için bir teselli olacağını ifade ettiler. Biz çocuğumuza Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bir kaç çocuğun ayağa kalkmasına vesile oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Karaciğer Malatya'ya gitti, böbreğin biri Adana'ya, diğer böbrek de hazırlık aşamasında ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek karar doğrultusunda gönderilecek." dedi.

Aslan'ın amcası İlyas Gülbay ise vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti. Amca Gülbay, "Çocuğun hayatı gitti, yapacak bir şey yok. Ama insanların hayatını kurtarabilirsek ne mutlu bize. Allah sabır versin. İnsanların organ bağışına duyarlı olmalarını istiyorum. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum" diye konuştu.

8 yaşındaki Aslan'ın organları 3 kişiye umut oldu

8 yaşındaki Aslan'ın organları 3 kişiye umut oldu

8 yaşındaki Aslan'ın organları 3 kişiye umut oldu

8 yaşındaki Aslan'ın organları 3 kişiye umut oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim