• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

8. Uluslararası Katılımlı Ulusal Hidatidoloji Kongresi Çorum’da Yapılacak

8. Uluslararası Katılımlı Ulusal Hidatidoloji Kongresi Çorum’da Yapılacak
Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.

Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Prof. Dr. Altıntaş ve Prof. Dr. Alkan, 2016 yılında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 8. Ulusal Hidatidoloji (Kist Hidatik) Kongresi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, halk arasında köpek kisti olarak bilinen, çoğunlukla karaciğer ve akciğerde içi sıvı dolu kesecikler oluşturan bu hastalığın etkeninin köpeklerin dışkısındaki yumurtalarla bulaşan bir parazit olduğu söyledi.

Ülkemizde kist hidatik nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiğini veya sakat kaldığını, bu hastalıkla mücadelede esas ilkenin sektörlerarası yaklaşımla koruyucu önlemlere yoğunlaşmayı gerektirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Altıntaş, halkı ve sağlık çalışanlarını bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, derneklerinin bu amaçla kurulduğu belirtti.

Çorum'da düzenlenecek olan kongre için üniversitenin gerekli alt yapıya sahip olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Altıntaş, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teşekkür etti.

Üniversitenin toplumu bilinçlendirecek, farkındalık oluşturacak her türlü etkinliği düzenlemeyi çok önemsediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite bünyesinde uluslararası ölçekte pek çok etkinliğin gerçekleştirildiğini, Eylül ayında yapılacak kongrenin de başarıyla tamamlanarak insanlığa ve bilime büyük katkılar sağlayacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan da hazır bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim