• BIST 9496.45
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

8 Mart Öncesinde Eskişehirli Kadınlar Sorunlarını Dile Getirdi

8 Mart Öncesinde Eskişehirli Kadınlar Sorunlarını Dile Getirdi
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, kadınlara yapılan tüm tacizlere, tecavüzlere ve şiddetlere karşı yaşam hakları...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, kadınlara yapılan tüm tacizlere, tecavüzlere ve şiddetlere karşı yaşam hakları için direneceklerini belirterek, "Kadınlar için tek bir gün ayrılmış olsa da biz kadına şiddetin sürekli devam ettiğini biliyoruz. Yaşıyoruz ve yaşayan arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz" dedi.

Türkiye'de ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanan "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" öncesinde Eskişehir'deki kadınlar, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde sorunlarını dile getirdi. Toplumsal yapı içerisinde birçok şikayetleri olduğunu belirten kadınlar, kendilerine yönelik şiddet, tacizler, cinayetler ve kadın - erkek eşitliğinin olmaması gibi konulardan dolayı serzenişlerde bulundu. Kadınların sadece 8 Mart'ta değil, yılın diğer günlerinde de hatırlanması gerektiğini ifade eden kadınlar, gerek okullarda verilen eğitimin gerekse aile eğitiminin kadın erkek eşitliği açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

"KADINLARLA ALAKALI ÇALIŞMALARIN HER ZAMAN OLMAMASI OLUMSUZ BİR KONU"

Uzun zamandır kadınların kurtuluşunun mücadelesini veren biri olarak özgürlükleri için çalışmalarına devam edeceklerini bildiren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, kadınlara yapılan tüm tacizlere, tecavüzlere ve şiddetlere karşı yaşam hakları için direneceklerini aktardı. 8 Mart ile alakalı düşüncelerini de dile getiren Kurt, "Kadınlar günü olarak bir günün belirlenmiş olması, biliyorsunuz bunun tarihsel önemi de var, kötü bir şey değil. Ancak kadınlarla alakalı bu tür çalışmaların her zaman yürütülmüyor olması olumsuz bakabileceğimiz bir konu. Bunun da üstesinden düzenli mücadelemizle gelmeye çalışıyoruz. Kadınlar için tek bir gün ayrılmış olsa da biz kadına şiddetin sürekli devam ettiğini biliyoruz. Yaşıyoruz ve yaşayan arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz" dedi.

"DİŞİMİZLE, TIRNAĞIMIZLA HER ALANDA MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ"

Kadınların korunması için kararlar çıktığını ama bu kararların varken bile birçok kadının öldürüldüğünü söyleyen Kurt, bazı önerilerde de bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2015 yılında daha 28 kadın öldürüldü koruma kararı varken. Korumaların düzgün uygulanmasına dair önerilerimiz var. Bu öneriler uygulanırsa da gerçekten tüm topraklardaki kadınların yaşam hakları için ciddi bir çalışma başlatılırsa ve takip edilirse biz kadın cinayetlerinin oldukça azalacağını hatta neredeyse duracağını düşünüyoruz. Kadınların eşit olmak için verdikleri mücadelenin sonunda karşılaştıkları bir direnç var. İşte bu direnç erkek şiddeti. Ve kadın erkek eşitliği, kadınların bu mücadelesi, bu düşmanlığı ve şiddeti bitirdiği zaman tam olarak gerçekleşecektir. Kadınların kurtuluşu bu demektir. 8 Mart bizim için tabii ki çok önemli. Bir günün "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olarak adlandırılması tabi ki iyi bir şey. Ancak bu kadın çalışmalarının düzenli olarak yürümesi gerekir. Biz de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak her gün dişimizle, tırnağımızla adliyelerde, davalarda, yollarda ve bulunduğumuz her alanda mücadelemizi yürüttüğümüzü düşünüyoruz."

8 Mart Öncesinde Eskişehirli Kadınlar Sorunlarını Dile Getirdi

8 Mart Öncesinde Eskişehirli Kadınlar Sorunlarını Dile Getirdi

8 Mart Öncesinde Eskişehirli Kadınlar Sorunlarını Dile Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim