• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Eğitim-Birsen Malatya 1 No'lu Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurhan Bilici 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların...

Eğitim-Birsen Malatya 1 No'lu Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurhan Bilici 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların önemine vurgu yaparak, "Toplumun gerçek mimarı kadınlardır" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadele mirasının yıl dönüm olduğunu ifade eden Bilici "Kadına dair sorunların seküler bir mantıkla, materyalist bakış açısıyla imajlar üzerinden değerlendirilmesi konunun tüm boyutlarıyla ele alınmasına engel olmaktadır. Sağlıklı bir toplumsal yapılanma, güven veren insani ilişkiler, insanın insanın kurdu değil; yurdu olduğu huzurlu bir toplum için kadınlar hayatın her alanında aktif rol almalı, kendi tabiatları, yaratılıştan getirdikleri hasletleri doğrultusunda yönetimin de, üretimin de, eğitimin de, örgütlenmenin de içinde yer almalıdır" diye konuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Bilici, kadınların sorunlarının çözüme kavuşturulması için bazı taleplerde bulunarak, "Kadınlar medyanın ve ekonominin vitrin malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Bütün kadınlar eğitim ve çalışma hayatına özgür ve özgün halleriyle katılabilmelidir. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda yerini almalarına yönelik hak uygulamaya dönüşmeli, yasal pürüzler ortadan kaldırılmalıdır. Kadınların çalışma ve sosyal hayatta önlerine konulan bariyerler kaldırılmalıdır. Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik atılan adımlar caydırıcı ve toplum vicdanını rahatlatıcı düzeyde olmalı, yenileriyle güçlendirilmeli, can emniyeti sağlanmalıdır. Antidemokratik süreçlerde inancı, kimliği ve kişiliği nedeniyle mahrum edilen ve bedel ödetilen kadınların bütün hakları iade edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bilici son olarak, Kadınları ve sorunlarını bir güne hapseden anlayışı da sağlıklı bulmadıklarını söyleyerek "Başta kadın çalışanlar olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim