• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kübra Tüfek yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetin bize tanımış...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kübra Tüfek yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetin bize tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacağımız güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Samsun Barosu'nda basın açıklamasında bulunan Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kübra Tüfek, "Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi için ivedi ve radikal bir takım önlemlerin alınması gerekliliğini yeniliyoruz. Ancak bu önlemlerden kastımız sadece kağıt üzerinde kalan mevzuat değişiklikleri gibi sığ bir beklenti olmayıp yasalara işlerlik kazandıracak olan toplum eğitimi ve bunun sonucunda da oluşacak toplum bilincidir. Artık şiddetin sonuçlarının yanında şiddetin önlenmesi için de yasal tedbirler arttırılmalıdır. Toplumda kadın ve erkek eşitliği temelinde eğitim seferberliği başlatılmalıdır. Karar alma mekanizmalarında kadın temsilci kotası uygulanmak sureti ile kadınlarımızın siyasette ve bürokraside erkeklerle eşit şekilde temsili sağlanmalıdır. Herkesçe de bilindiği gibi şiddetin iki tarafı yoktur. Seyirci kalan her birey şiddete bizzat taraf olur. Bizler TÜBAKKOM kadınları olarak bu şiddet ve ayrımcılığa taraf olmamak adına ve Atatürk" ün ve onun getirdiği Cumhuriyetin bize tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacağımız güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşitliğin mutlak olduğu, barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye umuduyla tüm kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutlar, kadın haklarımızın temeli olan Cumhuriyetimize, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ilkelerine olan bağlılığımızı yineleriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim