• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri
Muş İl Müftülüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla "Kadın ve Dayanışma" adı altında bir konferans düzenledi.

Muş İl Müftülüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla "Kadın ve Dayanışma" adı altında bir konferans düzenledi.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an kursu öğrencileri tarafından okunan ilahilerle devam eden konferansta konuşan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının her platformda tartışıldığı bir gün olduğunu söyledi. Uyan, kadının toplumun en etkili, yönlendirici ve koruyucu unsuru olduğunu söyledi. Kadının her şeyden önce bir anne olduğunu ifade eden Uyan, "Bugün her yere baktığımızda emin olun bütün kadınların sorunları, dertleri, sıkıntıları tartışılmakta. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaleti ve şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorumlu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek güvenliği, başarmanın da ön koşuludur" dedi.

Kendisinin de iki çocuk annesi olduğunu kaydeden Uyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda eşit fırsat olanaklardan faydalanmaları büyük bir önem taşımaktadır. Tüm dünyada şu anda kadının kimliği tartışılmaktadır. Kadın nedir? Bana göre kadın annedir, abladır, dert ortağıdır. En önemlisi de ailenin mihenk taşıdır. İki çocuk annesi olarak şunu söylüyorum; bizim yetiştirdiğimiz çocuklar ileride baba olacaklar, anne olacaklar. O yüzden onları hem dinimizin emirlerine göre hem de ülkesini, milletini seven bir birey olarak yetiştirmemiz lazım."

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "Kadın annedir, bacıdır, eştir, hayatın her aşamasını dizayn eden ve en nihayetinde insandır. Yıllarca reddedilmiş, inkar edilmiş, kimliği tartışılmış. Sayın Valimizin bir kadın olarak söylediği ırkı boyutta, mezhebi boyutta cinsiyet ayrımı yapmak suretiyle belki ülkemizin ceberut yapısını yüzyıl tartışmış olduğu kadının kadına karşı eşitliği, kadın baş örtülüyse "a, b, c yerlere giremez" denildiği, kadın baş örtülüyse "okuyamaz" dedikleri bir dönemde 2002 gibi başlayan bir süreçte kadın insandır, hayattır, hayatımızı dizayn eden bir varlıktır" dedi.

Güçlü bir kadın vizyonunun oluşturulması gerektiğini vurgulayan Asya, "Artık kadın toplumun egemen gücü ve kadın çocuğuna, eşine, kardeşine hakim olarak ne dağa, ne bayıra, ne madde bağımlılığına, hiçbir yere yönlendirmeyecek güçlü kadın vizyonunu inşallah hep birlikte oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra İl Müftüsü Alâaddin Korkmaz, günün anlamı ve önemi ile ilgili bir sunum yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim