• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

8 Mahallede Yol Çalışması Yapılıyor

8 Mahallede Yol Çalışması Yapılıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ilçesinde 8 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yolunda yol genişletme ve standart düzeltme çalışmalarına...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ilçesinde 8 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yolunda yol genişletme ve standart düzeltme çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz yıl Malatya'nın ilçelerinde yol genişletme, asfaltlama, yeni yol açma ve köprü çalışmaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında da bu çalışmalarına devam ediyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce, Seyituşağı, Atalar, Darıderesi, Fadıloymağı, Çat, Yalınkaya, Kadiruşağı mahallerinin grup yolu 4 metre genişlikten 8 metre genişliğine çıkarılıyor. 25 kilometre uzunluğundaki yolun 8 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz sonbahar aylarında bitiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, 17 kilometrelik bölümde çalışmalarına kaldığı yerden tekrar başladı. Yol üzerinde bir adet köprü de yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, arazi yapısı itibariyle zor şartlara sahip bölgede çalışmalarını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Sarp kayaların olduğu yol güzergahında virajlarda genişletme, şarampollerin olduğu noktalarda da düzeltme ve genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yolu daha güvenli bir hale getiriyor. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yolun asfaltı da yapılacak.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yolun çok dar olması nedeniyle birçok kazanın ve tatsız durumun ortaya çıktığını belirterek, "Yolumuz çok problemli bir yoldu. Uçurumu bol ve çok dardı. İki araç keskin virajlarda kafa kafaya geldiğinde ölümcül kazalar meydana geliyordu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gelerek yolumuzda incelemelerde bulundu. Hiç zaman kaybetmeden işe başladılar. Yolumuzun 8 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz sonbahar aylarında genişlettiler. Şimdi tekrar işe başladılar aynı zamanda yolumuzun köprü ihtiyacı da gideriliyor" dediler.

8 Mahallede Yol Çalışması Yapılıyor

8 Mahallede Yol Çalışması Yapılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim